DVS herstelde zich van smadelijke nederlagen van afgelopen weekend

19 september 2016 door Hennie van der Zouw

HENDRIK-IDO-AMBACHT - In de derde speelronde herstelde van de smadelijke nederlagen afgelopen weekend. DVS-1 won van GKV en nestelde zich in de top. DVS-2 pakte de eerste winst en DVS A1 verloor nipt.

DVS-1 had er alle belang bij om de winst te pakken tegen GKV (Den Haag). De opening verliep echter stroef (3-0) en ook bij rust was het nog niet overtuigend (7-4). Na de thee nam DVS direct afstand met drie snelle goals en raakte de tegenstander (zowel spelers en publiek) gefrustreerd. DVS kwam er dit keer zonder kleerscheuren vanaf, maar raasde gedecideerd door naar de 21-14 overwinning.
Komend weekend gaat DVS op bezoek bij Korbis, dat als DVS op een gedeelde tweede plaats staat. aanvang 15.30 uur.

DVS-2 had het eveneens lastig in het eerste bedrijf tegen GKV-2. De gastploeg was net even effectiever bij rust (8-9) en een wissel aan DVS-zijde pakte goed uit. Ook nam het rendement toe bij de Ambachters waardoor een klinkende eerste overwinning werd behaald (23-14)

DVS A1 had een op papier belangrijke wedstrijd tegen ONDO , dat net als DVS nog geen overwinning boekte. De eerste helft was voor zowel DVS als ONDO prima, waar DVS met de kleinst denkbare voorsprong de kleedkamers opzocht. Na rust daalde het spelniveau bij beide ploegen waarbij ONDO de gelukkigste bleek en zelf nipt de overwinning voor DVS wegkaapte (11-12). Komend weekend zou het mooi zijn als DVS kan winnen van Korbis A1, dat met twee punten binnen handbereik van DVS staat in de poule.