Reserves DVS nu ook een stap hoger

07 maart 2016 door Hennie van der Zouw

HENDRIK IDO AMBACHT -  Het was een weekend van beslissingen voor DVS, met wisselend resultaat. DVS-2 werd kampioen en volgt het vlaggenschip nu ook in de tweede klasse (zaal). DVS A1 had nog een laatste kans de titel, maar tegen koploper KOAG kwam de jeugdploeg net tekort.

DVS-2 had minimaal een punt nodig tegen RWA-3 om de kansen volledig in eigen hand te houden. In Rhoon was de start moeizaam voor de Ambachters. DVS was beter dan de thuisploeg maar verzuimde de kansen te benutten. Het verschil was dan ook bij rust klein (4-6). Na rust was DVS veel effectiever en leidde het na krap tien minuten al met 5-10. RWA kon niet aandringen en miste zelfs bij 7-13 nog een strafworp. Zodoende kon DVS eenvoudig overeind blijven en was het verschil zowel in wedstrijd (9-14) als competitie (als koploper niet meer in te halen) gemaakt en mag DVS zich na jaren weer een (reserve) tweede klasser noemen! Een uitstekend resultaat.

DVS A1 moest winnen van KOAG om tezamen als koplopers het laatste speelweekend in te gaan. In Krimpel a/d IJssel kwam had DVS zelfs de eerste helft continu het initiatief, met de 6-7 ruststand. Vlak na rust miste DVS twee opgelegde kansen, en bleek de daaropvolgende gelijkmaker van de thuisploeg de ommekeer. Ondanks de 7-8, maakte het soepel rondspelende KOAG direct gelijk en kwam het binnen vijf minuten op 10-8. DVS leek geslagen maar bij 13-8 stond de ploeg nog een keer op en kwam het terug tot 13-12. Hoewel er tijd genoeg was oogde DVS bij 14-12 teneer geslagen en bleef een volgende wederopstanding  uit. (15-13). KOAG kampioen en DVS A1 eervol tweede.

Kampioen DVS-1 voldeed aan de opdracht: weer winnen en ongeslagen blijven.  Thuisploeg Triade wilde stunten maar kon de energieke start (4-1) niet volhouden mooie acties van DVS elkaar in rap tempo opvolgden (6-10). Concentratieverlies van DVS leidde tot de 9-11 ruststand, maar werd na rust direct recht gezet door vier goals. De voorsprong werd gaande uitgebouwd naar de 19-27 overwinning.

Komend weekend in de Ridderhal volgt nog 1 volle thuisronde in de Ambachtse Ridderhal. Diverse jeugdploegen hebben nog kansen op kampioenschappen.