ASWH bereikt kwartfinale bekertoernooi

29 februari 2016 door Hennie van der Zouw

HENDRIK IDO AMBACHT - Een goed spelend ASWH heeft zich zaterdag verzekerd van een plek bij de laatste acht in het toernooi om de districtsbeker Zuid I. Op bezoek bij zondaghoofdklasser Dongen wonnen de Ambachters met 1-3. Een knap resultaat, aangezien de Brabanders afgetekend koploper in hun afdeling zijn en dit seizoen nog geen officiële wedstrijd verloren. ASWH nam echter al voor rust afstand van Dongen en maakte het karwei in de tweede helft af. De brigade van voormalig ASWH-trainer Ron Timmers eindigde bovendien met tien man na een rode kaart in de slotfase. In de kwartfinale treft ASWH de winnaar van RCS - Kloetinge.

Dongen, ongetwijfeld vol vertrouwen door het goede seizoen waaraan men bezig is, begon op het eerste gezicht iets beter aan de wedstrijd dan ASWH. Na een minuut of tien kwam ASWH steeds beter in de wedstrijd. De Ambachters grepen het overwicht, zetten Dongen goed onder druk en werden steeds dreigender voor het doel van de gastheren. Kort voor het half uur stoomde rechtsback David Almeida mee naar voren en leverde een gevaarlijke voorzet af.

De bal eindigde in het strafschopgebied op de arm van Jan Gerrits. Scheidsrechter Tempelaar, die eerder een overtreding op Robbert Olijfveld door de vingers zag, floot nu wel resoluut en legde de bal op de stip. Normaal gesproken een klusje voor Michael van Dommelen, maar hij speelde vanwege een lichte blessure niet.

Robin Mulder pakte daarom de bal. De aanvaller bewees zijn reputatie als specialist en schoot ASWH koeltjes op voorsprong.

ASWH ging door en gaf Dongen geen kans om zich te herpakken. Al snel werd de marge verdubbeld.

Robbert Olijfveld begon aan een dribbel en gaf de bal vervolgens voor. Nick Slotboom had al gezien dat Mels van Driel aan kwam stormen en met een slim overstapje liet de jonge Ambachter de bal lopen voor de aanvoeder. Van Driel haalde vervolgens schitterend uit. De bal vloog met enorme snelheid in het doel, keeper Taal kon er slechts naar kijken. De tweede treffer op rij voor Van Driel,

die vorige week ook al scoorde tegen Hoek. Het bezorgde ASWH een comfortabele voorsprong. De ploeg mocht zich alleen verwijten dat er werd verzuimd om in een zetel te gaan rusten, want er kwamen goede kansen op meer doelpunten. Zo dook Nick Slotboom na een pass van Mels van Driel alleen op voor de doelman, maar hij trof helaas diens lichaam. In de slotfase was er nog een scrimmage, ingeleid door goed doorjagen van Lars Bosscha, waarbij Bosscha, Robbert Olijfveld en Nick Slotboom de bal uiteindelijk niet over de doellijn kregen. Al met al stond ASWH zeer terecht voor na een prima eerste helft.

Natuurlijk besefte iedereen dat een tegentreffer wellicht weer voor nieuwe hoop zou zorgen bij Dongen. ASWH liet zich echter niet verrassen en liep rap verder uit. Na een goede onderschepping van Victor de Blok rond de middenlijn schakelde ASWH perfect om. Via Jesper van den Bosch kwam de bal bij Robin Mulder en die bezorgde het speeltuig weer terug bij Van den Bosch. De jubilaris, die zijn honderdste officiële wedstrijd in ASWH 1 speelde, schoot de 0-3

Het leek de beslissing, ware het niet dat Nassim Asrih twee minuten na dit doelpunt te veel vrijheid kreeg en via de paal de 1-3 maakte. Daardoor moest ASWH toch weer flink aan de bak, want Dongen probeerde wel degelijk om nog verder terug te keren in de wedstrijd. Een minuut of zeven voor tijd leek het wel gebeurd. Dongen-captain Rémon Koenen zette van achteren een fikse charge in op Jesper van den Bosch. Scheidsrechter Tempelaar kon weinig anders doen dan een rode kaart trekken en dat deed de leidsman dan ook.

Zo won ASWH op knappe wijze bij een ploeg die bijna niet meer wist hoe het voelt om een wedstrijd te verliezen. Nog één bekerzege scheidt ASWH van plaatsing voor de KNVB-beker volgend seizoen.

Eerst gaat de blik echter weer richting de competitie. Volgende week begint de belangrijke derde periode met de lastige uitwedstrijd bij De Jodan Boys.

Dongen - ASWH 1-3 (0-2)
28. 0-1 Robin Mulder (strafschop) 34. 0-2 Mels van Driel 51. 0-3 Jesper van den Bosch 53. 1-3 Nassim Asrih

Scheidsrechter: Tempelaar
Dongen: Jordy Taal; Jan Gerrits (69. Tom Kolkert), Mitchell van der Stappen (73. Wilbert Hack), Giovanni Henskens, Daan Poelmans (29. Paul van Zon); Tom Waltman, Jaap van der Waarden, Glenn Kools; Rémon Koenen, Nassim Asrih, Jorik Mijnhijmer
ASWH: Marvin Nootenboom; David Almeida, Peter Verhoeve, Jerry Tieleman, Victor de Blok; Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Mels van Driel, Nick Slotboom (83. Gilmaro van de Werp); Robin Mulder, Robbert Olijfveld (87. Billy Nzojyibwami)