DVS wint voor het eerst en wacht clash in Giessen

02 februari 2015 door Hennie van der Zouw

HENDRIK IDO AMBACHT - Een bijna letterlijk zwaar bevochten overwinning voor DVS-1 tegen Animo waardoor de overlevingskansen in de tweede klasse levend blijven.  DVS-2 ging als verwacht onderuit tegen koploper Swift. DVS A1 had aan goede helft niet voldoende om het Ventura Sport moeilijk te maken. (hieronder meer).

DVS '69 1 - Animo 1: 19 - 17
De spanning was zichtbaar aanwezig bij DVS, dat wel het initiatief had op de ploeg uit Geldermalsen, maar verkrampt speelde (3-2). Animo drong aan (4-5) maar kwam niet los. DVS was ondanks een gemiste strafworp niet van de kaart, ook niet toen het spel van Animo grimmiger werd. Voor het eerst werd een voorsprong van twee punten door de Ambachters gepakt, maar werd in dezelfde minuut met een tegentreffer beantwoord. Toch had DVS weer twee goals voorsprong bij rust (9-7).

De thuisploeg kwam uitstekend uit de kleedkamer en liep in een doelpuntrijke fase snel uit naar 11-7 en 16-10. Toen was er nog 20 minuten te gaan, en zo snel als DVS uitliep, zo snel kroop Animo weer dichterbij in amper vijf minuten (16-13). Weer tien minuten later was het verschil nog drie goals (19-16) en volgde een doelpuntloze periode. Beide ploegen bleven onder hoogspanning waardoor de grimmigheid bleef. Ondanks de 19-17 kwam de overwinning in de slotfase niet in gevaar en viel opluchting de Ambachters ten deel.

Ondanks deze winst is de positie van DVS nog immer niet rooskleurig te noemen. Animo staat nog steeds een punt voor. Echter, omdat in de poule van DVS het Almkerkse ACKC verloor,  is de achterstand van DVS op de aanstaande tegenstander geslonken tot een overbrugbare twee punten. Komend weekend, om 16.35 uur in Giessen, wacht deze heuse clash. Animo gaat op bezoek bij kampioenskandidaat Maassluis.

DVS '69 2 - Swift 3: 10 - 16
DVS speelde een goede eerste helft tegen de koploper, maar koploper Swift was niet onder de indruk. DVS kwam er het tweede deel niet aan te pas en moest de winst laten aan de langdurig rondspelende ploeg uit Middelburg. Komend weekend gaat DVS nog immer als “nummer zeven” naar ACKC. Twee punten scheiden de ploegen. Voor DVS is het de ultieme poging aansluiting te houden met plek zes, dat dan degradatiezorgen naar de achtergrond verdringt.

DVS '69 A1 - Ventura Sport A1: 11 - 16
De heenwedstrijd eerder dit zaalseizoen was al een lust voor het oog (18-18) en ook deze wedstrijd leek weer die kant op te gaan. De ploegen gingen gelijk op in het eerste bedrijf  maar na rust was de ploeg uit Strijen scherper in verdedigend opzicht. De Ambachtse jeugd had daar zichtbaar moeite mee en moest Ventura loslaten in het slotstuk.