Vollido dames 2 behoudt kansen op kampioenschap

02 februari 2015 door Hennie van der Zouw

HENDRIK IDO AMBACHT - De afgelopen week mocht Nistemeco/Vollido dames 2 aan de bak met twee wedstrijden: allereerst was tegenstander Spirit aan de beurt, Spirit is een van de betere teams binnen deze competitie en dus belangrijk om te winnen. Dames 2 probeert na een aantal wisselvallige wedstrijden weer de vorm terug te vinden van de eerste helft van de competitie en de spanning van koploper van zich af te zetten. De eerste twee sets worden gewonnen; weliswaar met wisselvallig spel, maar het zelfvertrouwen lijkt wat terug te komen.

Dan de derde set: vol vertrouwen gaan de dames beginnen maar er sluipt toch weer onzekerheid in, wat zich vooral laat zien in slechte passing. Bij een stand van 20-23 komen de dames toch weer knap bij tot 25-25 maar verliezen wat ongelukkig met 25-27 en ook de 4e set wordt verloren. De beslissende vijfde set heeft een goed begin, en de dames komen bij het veldwisselen uit met een voorsprong van 8-5, hetgeen vaak cruciaal is voor een vijfde set omdat je dan heel snel bij de 15 bent en mentaal een zware opgave is voor degene die achterstaat. Vollido wint dan ook met 15-11 en deze uitslag geeft weer een hoop vertrouwen ondanks dat het team niet de vijf beoogde punten binnenhaalde.

De tweede tegenstander van de afgelopen week is Sliedrecht Sport. Dit is een wedstrijd die je gezien de ranglijst moet winnen met 4-0 om nog enigszins bij te blijven bij WHV-2, die ook meedoen om de prijzen. Sliedrecht Sport staat lager geklasseerd en dit soort wedstrijden vereist een grote concentratie om je eigen spel te spelen en niet mee te gaan in het langzame tempo van de tegenpartij die ook nog eens veel prikballen plaatst binnen de drie meterlijn wat vaak een rommelige partij veroorzaakt.

Bij een 6-2 achterstand  in de 1e set wordt Vollido met een time-out wakker geschud. Vollido loopt snel in maar daarna blijft het gelijk opgaan, maar langzaam maar zeker passen de dames zich aan en hebben de dames door hoe je Sliedrecht moet bestrijden. De setstand is 25-21. Daarna speelt Vollido meer vrijuit en benutten de dames van het 2e team vooral de buitenkanten waar Sliedrecht zelfs vaak helemaal geen blok heeft en waar je je kunt uitleven wat Lieke Stienstra dan ook doet. In het midden is het bij de opstelling waarbij de langste speelster van Sliedrecht moeilijker maar met snel agressief spel komt Vollido tot een setstand van 25-14.

Ook de volgende twee sets zijn een herhaling van de tweede set; die wint Vollido met 25-17 en 25-17. Bij de laatste drie sets wordt Anne Lodder uit meisjes B1 ingezet bij een aantal situaties om te wennen aan het spelen op senioren niveau en ondanks de spanning kwam dit goed uit de verf. Ook Danica van den Berg van meisjes B1 speelde ook weer een groot deel van de wedstrijd mee en is inmiddels al een volwaardige reserve speelster. De volgende wedstrijd wordt cruciaal tegen WHV2 aangezien zij de leidende positie hebben overgenomen. Vollido zal de wedstrijden tegen WHV dan ook met 4-0 moeten winnen om nog kans te behouden op het kampioenschap.