IFC Zondag lijdt eerste verlies in de competitie

27 oktober 2014 door Hennie van der Zouw

HENDRIK IDO AMBACHT - Door een 0-2 thuisnederlaag tegen het uit de hoofdklasse gedegradeerde GVV G.O.E.S. (Goese voetbal vereniging Gezamenlijk Opwaarts, Eendrachtig Sterk) leed IFC zijn eerste verlies in de competitie 2014-2015. Hierdoor moet het Ambachtse team thans voorlopig genoegen nemen met een vijfde plaats in de competitie op vier punten achterstand van het trio koplopers Nieuwerkerk, RKAVV en tegenstander G.O.E.S.
Trainer Jack van den Berg kon behoudens de geschorste Brian Leons over een volledig fitte selectie beschikken.

Over de gehele wedstrijd bezien heeft IFC zeker niet minder kansen en mogelijkheden gehad om te scoren dan de tegenstander maar de goede keeper van de Zeeuwen en pech voorkwamen Ambachtse doelpunten. Overigens was G.O.E.S. wel de beste tegenstander waartegen tot nu toe tegen gespeeld was. Vooral in de eerste helft speelde G.O.E.S. fel en soms op het randje, maar ook met veel druk naar voren.

Eigenlijk werd achteraf bezien de wedstrijd in een tijdsbestek van vijf minuten tussen de 25ste en 30ste minuut beslist. Eerst kon topscorer Bart Deprez van G.O.E.S. met een boogbal de uitgekomen keeper Niels Konijnburg met zijn achtste competitietreffer verschalken en een viertal minuten later was dezelfde IFC keeper kansloos op een mooi krullend schot in de hoek van Leendert-Jan IJzelenberg. Vanaf dat moment, liep IFC feitelijk achter de feiten aan. Waarbij overigens als IFC de aansluittreffer zou maken, in de wedstrijd alles nog wel mogelijk zou zijn.

De mogelijkheden en kansen voor IFC voor die aansluittreffer waren wel degelijk aanwezig geweest. Zo schoot Danny Slingerland na de 0-2 achterstand naast toen hij een door de Zeeuwse keeper weggekopte bal voor zijn voeten kreeg, werd een vrije trap van dezelfde Danny Slingerland in corner verwerkt. In de blessuretijd van de eerste helft ging een schot van Yoeri Rombouts voorlangs het doel en had tot slot keeper Dennis Uyl een fantastische reflex in huis waarmee hij de uit een corner door Ronnie Nouwen ingekopte bal uit zijn doel hield.

In de tweede helft pakte IFC uiteraard door de achterstand nadrukkelijk het initiatief. Dit terwijl G.O.E.S. zich meer beperkte tot het consolideren van de voorsprong vertrouwende op hun defensie, die in de eerste zes competitieronden slechts twee tegendoelpunten had moeten slikken. Nadat Boy De Jonge voor G.O.E.S. zijn schot op de bovenkant van de Ambachtse lat zag belanden waren de verdere kansen in de wedstrijd voor IFC.

Helaas leverde de aanvallende acties geen doelpunt op. Zo belandde een kopbal van Danny Versluis na een corner van Tim Schoonheijm tegen de lat en keerde de Zeeuwse keeper de ingeschoten rebound. Een poging van afstand van Ufuk Akkanoglu verdween aan de verkeerde kant van de paal en tot slot ging de bal na een kopbal van de ingevallen mister IFC Reinder van de Velde ook niet in het doel.

Zo verloor IFC zijn eerste competitiewedstrijd van het seizoen. De competitie is nog lang en de achterstand op het momentele top trio redelijk beperkt.

Aankomende dinsdag 28 oktober om 20.00 uur speelt IFC in het kader van de eerste ronde om de Voetbal Rotterdam Cup in Zwijndrecht tegen ZBC´97. Terwijl op zondag 2 november om 14.30 uur in Leidschendam op bezoek wordt gegaan bij één van de drie koplopers in de competitie RKAVV.

IFC – G.O.E.S.: 0-2
26. 0-1 Bart Deprez, 30. 0-2 Leendert-Jan IJzelenberg.

Bijzonderheden: Scheidsrechter A.P.Westenbroek uit De Haag gaf naast drie gele kaarten aan spelers van G.O.E.S. ook een gele kaart aan Nico Ramos van IFC.