DVS wacht op laatste kans

22 april 2014 door Hennie van der Zouw

HENDRIK IDO AMBACHT - Twee verliespartijen moesten de selectieteams van DVS69 incasseren. DVS 1 ging onnodig kopje onder bij ADOS en DVS2 leed een verwachte nederlaag.

Ados 1 – DVS 1  16-13 (8-6): In het veraf gelegen Hoorn was DVS in de beginfase van de wedstrijd tegen Ados niet oplettend, toen in de korfzone de thuisploeg twee treffers aantekende. Weliswaar kwam het onrustige DVS “terug in de wedstrijd” na de 3-1, maar bleef het achter de feiten aan lopen. Moeizaam werd de 6-6 bereikt, maar evenzo gemakkelijk werd het weer “twee achter” (8-6).

Na rust oogde DVS iets rustiger, maar bleven er persoonlijke fouten gemaakt worden. Toch werd de thuisploeg weer achterhaald (11-11). Thuisploeg Ados toonde de juiste wil om te winnen, en plaatste een tussensprint en liep uit naar 15-11. In deze belangrijke fase bleek dat de normaal bepalende spelers niet hun normale niveau haalden, en dus het DVS-antwoord uitbleef.

DVS staat nu op vijf punten van koploper Danaiden, die in de eerstvolgende wedstrijd van DVS op 10 mei naar het Ambachtse sportpark Schildman komt. Bij winst doet DVS theoretisch weer mee om de titel ,maar maakt het hoe dan ook de kampioensstrijd interessant, omdat ALO op het vinkentouw zit.

HKC 3 – DVS 2  20-6 (7-5): Een wedstrijd met twee gezichten. Voor rust gaf DVS de in de poule heersende thuisploeg uitstekend partij. DVS had het moeilijk met het lengteoverwicht van de thuisploeg en bleek dat met name vlak na rust niet goed op te kunnen lossen. HKC liep uit en speelde DVS in de slotfase zelfs nog naar een geflatteerde grote nederlaag. Komende weken volgen belangrijke wedstrijden voor DVS als collega-laagvliegers Rust Roest en Ventura Sport nog “op de rol staan”.

Gemini 2– DVS 3   12-7 (8-3): Aardige wedstrijd tussen beide ploegen, die beiden in het midden van de poule bivakkeren. DVS leek snel kansloos te zijn door een snel opgelopen achterstand, maar bleek in de tweede helft over veerkracht te beschikken (8-7). Enkele slordigheden en voor DVS ongelukkig uitvallen arbitrale beslissingen leidden alsnog tot de nederlaag.