Wisselend succes bij DVS

30 september 2013 door Hennie van der Zouw

HENDRIK IDO AMBACHT - De hoofdmacht van DVS liep een onverwachte zeperd op tegen Danaiden. DVS-2 pakte eindelijk de verdiende eerste winst en DVS-3 hield twee punten over aan twee gespeelde duels afgelopen week.

(KLASSE 2F)  Danaiden – DVS 1 18-14 (5-5)
Moeizame wedstrijd van de Ambachters, die veel te verduren had van de aanvallers van de thuisploeg. Omdat het slechts 5-5 stond bij rust, zou de tweede helft nog alle mogelijkheden kunnen bieden. Na rust vielen de ballen er nu wel in voor de thuisploeg en keek DVS tegen een flinke achterstand aan (10-5). DVS rechtte de drug en soorde in ieder geval wel mee, maar het was te weinig om Danaiden echt in verlegenheid te brengen.

Het zou wel eens een knotsgekke competitie kunnen worden want koploper ALO verloor eveneens. Ready, eerder de mindere van DVS, won van de ploeg uit Den Haag. Met drie ploegen deelt DVS nu de derde plaats, slechts twee punten volgend op koploper ALO.

Komend weekend (5 okt) gaat DVS, dat de komende week eindelijk de selectie nagenoeg compleet ziet worden, op bezoek bij Sporting West dat met DVS plek drie deelt. Het duel is in Amsterdam- Westerpark.

(KLASSE R3U)  Rust Roest - DVS 2 8-10 (4-7)
DVS was op voorhand niet zeker toen het afreisde naar Eindhoven. Het behoudende gevoel bleek echter onterecht. De eerste helft speelde DVS zeer dominant, dreigde zelfs de thuisploeg te overlopen en scoorde een goed aantal goal. Het was eigenlijk nog te weinig, want DVS miste zelfs nog twee strafworpen en andere opgelegde kansen. Dit mankement had DVS fataal kunnen worden, omdat Rust Roest na rust angstvallig dichtbij kwam. Vlak voor tijd was het 8-9 en puntverlies dreigde zelfs nog, maar de verlossing was daar toen DVS het nu wel afmaakte

Volgende week speelt DVS niet, wel spelen de Ambachters de derby tegen KCR op 8 okt in Ridderkerk; daarna volgt nog het thuisduel tegen Ventura Sport op 12 okt. Beide ploegen hebben ook de nodige moeite punten te vergaren dus dat worden interessante duels. De middenmoot is in zicht als DVS minimaal drie punten aan die ontmoetingen overhoudt!

(KLASSE R4R)  DVS 3 – Nikantes  6-4 (3-1)
IJsselvogels 4 – DVS 3 8-6 (ruststand onbekend)
Drukke week voor DVS dat eerder onnodig verloor van het hoger geplaatse Ijsselvogels. Afgelopen zaterdag was er wel een degelijke wedstrijd van DVS dat in ieder geval op eigen kracht won en niet afhankelijk was van de makke van Nikantes. DVS staat in de middenmoot en zal meerdere goede resultaten moeten neerzetten om zicht te nestelen in de top -3.