Alles over Hendrik Ido Ambacht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Ivar Slik wint 50ste Slag van Ambacht'
05jul 2013

Ivar Slik wint 50ste Slag van Ambacht

HENDRIK IDO AMBACHT - Ambachtenaar Lambert Luchies, 50 jaar geleden een van de initiatiefnemers van de 'Slag van Ambacht' mocht het startschot geven bij de jubileum editie van deze wielerwedstrijd.

In het begin van de wedstrijd ontspon zich al gelijk een boeiend wielergevecht. Een renner, Lars van der Vall, soleerde enkele rondjes na de start eerst een poosje alleen voor het peleton uit, maar kreeg al snel gezelschap van een groepje renners.

Dit groepje bleef vooruit, en dubbelde zelfs na ongeveer een uur het peleton.

Aan het einde van de wedstrijd werd er eerst gesprint door het peleton voor de twaalfde plaats, en deze sprint werd gewonnen door Arian Oosthoek, zelf afkomstig uit Hendrik-Ido-Ambacht.

Daarna mocht de kopgroep afsprinten. Lars van der Vall, initiatiefnemer van deze ontsnapping, kwam als eerste door de laatste bocht, maar werd uiteindelijk slechts vierde. De sprint werd gewonnen door Ivar Slik van de Rabobank belofteploeg, voor Aron Kremer en Jack Vermeulen.

Dissonant in deze sportieve wedstrijd, was een bromfietser, die zich op het parcours van de wedstrijd waagde. Maar deze onverlaat kon gelukkig snel door de organisatie van het parcours worden gehaald, voordat er ongelukken gebeurden.

 

Zie ook:
Dikkebandenrace voorafgaand aan 50ste Slag van Ambacht (vr, 5 jul 2013)
Emmanuel van Ruitenbeek wint Slag van Ambacht (vr, 6 jul 2012)
48e Slag van Ambacht in Hendrik-ido-Ambacht (vr, 8 jul 2011)
Joost van den Blink wint Slag van Ambacht (zo, 4 jul 2010)
Australier wint Slag van Ambacht (vr, 3 jul 2009)


Deel dit bericht met je vrienden!