DVS A1 en DVS D2 kampioen

09 maart 2013

HENDRIK IDO AMBACHT -  GOED NIEUWS VAN HET AMBACHTSE KORFBALFRONT. WAAR EEN WEEK EERDER DE HOOFDMACHT ZICH VERZEKERDE VAN HANDHAVING IN DE TWEEDE KLASSE, VOLGDE NU DVS-2, DIE ZICH HANDHAAFDE IN DE (RES.) DERDE KLASSE.

DVS A1 WON MET MOEITE IN ’S-GRAVENDEEL BIJ ADO, EN STELDE DAARMEE HET KAMPIOENSCHAP VEILIG. OOK DVS-D2 WERD KAMPIOEN, EN DEED DAT SAMEN MET KCR.

(2I) ORANJE NASSAU 1– DVS-1 12-9 (6-6)

Met de wetenschap dat de Vlaardingers al gedegradeerd waren en DVS een week eerder zich al verzekerde van nog een seizoensverblijf in de tweede klasse, was direct de angel uit de wedstrijd. Het begin was aan beide kanten derhalve niet scherp. Thuisploeg Oranje Nassau had het initiatief en zette ook de toon tot de 10e minuut (2-0). Toch toonde DVS karakter door het stokje over te nemen en een voorsprong van twee punten op te bouwen (2-2; 2-5; 4-6). Toch herpakte de thuisploeg zich tot aan de rust (6-6). Na rust had DVS wederom het initiatief (6-8; 8-9), maar hield dat niet vast. Oranje Nassau kon daardoor het inspiratie-arme DVS in de slotfase op achterstand zetten. Eindstand: DVS eindigt zesde, KCR uit Ridderkerk kampioen; Oranje Nassau en TOGO gedegradeerd

(Res.3T) ORANJE NASSAU 2– DVS-2 17-8 (6-4)

Op papier een spannende ontmoeting: Oranje Nassau moest winnen voor de promotieplek (tweede plaats) en DVS had een punt nodig om niet in verdere degradatiezorgen te komen.Voor aanvang van de wedstrijd hadden de nummers zeven (Fortis) en acht (TOGO) al verloren, waardoor DVS gehandhaafd was.

De wedstrijd zelf had derhalve weinig om handen. Oranje Nassau had er zin in en liep direct via 1-1 naar 5-1 .DVS rechtte de rug en speelde zich terug in de wedstrijd tot aan de 6-4 ruststand. Na rust brachten snel ingebrachte wissels niet het gewenste effect en liep de thuisploeg verder uit via 11-4 naar 17-8.

(2M) ADO A1 - DVS A1 8-11 (6-5) FOTO BIJGESLOTEN

Moeizame wedstrijd voor DVS, omdat ADO het tactisch redelijk voor elkaar had. DVS werd in de opbouw vroeg gestoord en had geen antwoord op de aanvalslust van de thuisploeg (2-0). DVS kwam wel langzaam in de wedstrijd terug maar was bij rust nog niet gerust op de goede afloop (6-5). Na rust herstelde zich DVS, kwam nog verder achter en incasseerde weliswaar nog een gele kaart, maar kon toch middels een uitstekende werklust de 11-8 overwinning en daarmee het kampioenschap behalen!

NOG EEN KAMPIOEN EN KAMPIOENSKANDIDAAD

Spirit D2 - DVS D2 0-5 FOTO OP PAGINA 2

De jeugdige DVS-ers deden hun plicht en wonnen van het Vlaardingse Spirit. DVS is samen met KCR kampioen!

Voltreffers 4- DVS-4 9-15

DVS-4 is nu officieus kampioen, maar zijn onbereikbaar geworden voor runner up Ventura Sport, dat wel evenveel punten heeft maar een minder doelsaldo. DVS moet nog een wedstrijd spelen en dan kan een tweede vreugdedansje gemaakt worden