DVS stunt in openingsweekend 2013

14 januari 2013 door Hennie van der Zouw

HENDRIK IDO AMBACHT - IN DE LATE MIDDAG ZETTE A-1 AL DE TOON DOOR EEN GOEDE WINST OP KEEP FIT; IN DE AVOND WERD HET SUCCES COMPLEET DOOR DE BELANGRIJKE OVERWINNINGEN VAN DE SELECTIETEAMS WAARDOOR ER MEER LUCHT KOMT VOOR LIJFSBEHOUD

(2I) DVS 1 – Korbatjo 1        18-9 (5-9)
Na een afwachtend begin van beide teams wist DVS na vijf minuten ex-eerste klasser Korbatjo op een 3-0 achterstand te zetten. Pas na een kwartier wisten de bezoekers uit Oud-Beijerland zich in de strijd te mengen en dat uitte zich in doelpunten aan beide zijden. DVS behield de al opgebouwde voorsprong tot aan de rust. Ook na rust wist het achttal van DVS-coach Beuk zich prima aan de uitgestippelde tactiek te houden waardoor Korbatjo niet dichterbij kon komen. DVS, dat zich gesteund voelde door het verbaal actieve thuispubliek, wist ook de “altijd wat mindere momenten in de wedstrijd” goed door te komen, en bij de gastploeg het geloof op een inhaalslag vrij snel wegzakte.
In de poule doet DVS nu goede zaken, temeer concurrenten “in de bedreigende zone” (TOGO, Oranje Nassau), verloren! Wel moet nog een gat overbrugd worden van vier punten om aansluiting te krijgen met d emiddenmoot. Volgende week kampioenskandidaat Maassluis-uit.

(Res.3T)  DVS 2 – DSO2        8-9 (6-6)
Hoewel DVS wat timide oogde in het aanvangsfase (0-2), was de schade bij rust al rechtgezet. Het herenviertal van de bezoekende ploeg was geen schim van de “heenwedstrijd” (fors verlies DVS toen), waardoor ook nu de verhoudingen gelijk waren. Pas in de slotfase, nadat het een kwartier lang 8-8 had gestaan, wist DVS de winnende goal te maken.
In de poule krijgt DVS meer lucht onderin en is de ambitie om aansluiting te krijgen met de middenmoot. Volgende week Fortis –uit.

(2M) DVS A1 – Keep Fit A1    13-6 (8-2)
In een wat aangepaste opstelling had DVS wat moeite het ritme te vinden. Puur op basis van individuele klasse heeft DVS meer te bieden dan de ploeg uit Roosendaal en dat bleek ook uit het wedstrijdverloop. Voor rust werd  de strijd al beslis (8-2 in Ambachts voordeel). Na rust dutte de thuisploeg wat in waardoor ook Keep-Fit gelijkwaardig werd en ”mee kon scoren”.
In de competitie won titel-concurrent SDO eveneens waardoor beide ploegen broederlijk bovenaan staan. Volgende week KCR uit.