Reguliere winst voor heren 1 Vollido, dames 1 zorgt voor stunt

13 januari 2013 door Ad van Herk

HENDRIK IDO AMBACHT - Vollido heren 1, nummer twee in de competitie, moest het afgelopen zaterdag opnemen tegen de nummer 8, Volley Zuid, in de Ridderhal. Waar de wedstrijd had moeten starten met revanchegevoelens vanwege de heenwedstrijd eerder dit seizoen, Vollido liet toen twee sets liggen, begon de wedstrijd met een nerveus Ambachts team. Hierdoor liepen de heren zelfs tegen een 17-9 achterstand aan.

Vechtlust en concentratie, dit seizoen vaker een wapen van Vollido, brachten echter op het laatste moment toch nog de eerste set naar Ambachtse kant. Met 28-26 setwinst in de tas werd er begonnen aan de tweede set die veel rustiger en makkelijker verliep. Met gedegen spel werd met 25-18 gewonnen. Hetzelfde spel en dezelfde uitslag kon worden opgetekend in de derde set.
In de vierde set werd aan Ambachtse kant de vaste en vertrouwde spelverdeler, Ard van der Staaij, gewisseld voor het jonge talent uit Vollido's eigen kweek, Jeffrey Kamp. Met gedurfd spel van zijn hand wist het team net niet de zo begeerde 4-0 winst binnen te slepen. De laatste set werd door Vollido verloren met 26-28. De 3-1 winst betekent echter wel, door mindere uitslagen van Vollido's directe concurrenten, dat de tweede plek vaster in handen is gekomen.

Voor dames 1 stond er een tegenstander van formaat op het programma: op de eerste thuisdag van de tweede helft van het seizoen mocht dames 1 de dames van MVC ontvangen. Deze dames staan op dit moment op de eerste plaats en Vollido had de vorige keer verloren van deze ploeg. Coach Klaas Troost had in zijn training al veel aandacht besteed aan de zwakke punten van MVC. Vanaf de eerste set werd alles wat op de training was besproken en geoefend goed uitgevoerd. De dames van Vollido konden goed druk blijven uitoefenen op de dames van MVC. Het spel van de thuisploeg was constant en fel. Uiteindelijk kon voor MVC dan ook het eerste verlies van dit seizoen worden genoteerd. Vollido begint de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft goed met een 3-1 winst.