Belangrijke winst DVS biedt perspectief

24 december 2012 door Ad van Herk

HENDRIK IDO AMBACHT - Twee topwedstrijden stonden op het programma bij dvs69 afgelopen zaterdag. Lijstaanvoerder dvs a1 speelde tegen ado de topper, die dvs afgetekend won. Dvs-1 had als missie de laatste plaats aan oranje nassau over te dragen, en dat lukte, maar wel pas in de laatste minuut.

(2I) DVS 1 – Oranje Nassau 1 14-13 (9-11)
De eerste helft ging alle kanten op . In een wedstrijd waarin alleen de winst telde, raakte DVS na 1-0 voorsprong direct het initiatief kwijt.  Hoewel DVS na de 2-5 weer terug kwam, kwam de ploeg van DVS coach Beuk toch nog op 7-7 , maar het initiatief bleef bij Oranje Nassau. DVS, waar de normaal gesproken scorende spelers niet hun dag hadden, hield de schade bij rust toch nog beperkt: 9-11. Direct na rust was de wedstrijd weer volledig open (10-11) maar na een qua scores matig derde kwart, bleken de bezoekers uit Vlaardingen nog steeds effectief: 10-13.
Echter met nog ruim tien minuten te gaan stond er ineens de 12-13 op het scorebord, en dat bracht Oranje Nassau langzaam van de wijs. DVS maakte gelijk en met nog vijf minuten op de klok ontstond er een hectische slotfase: niet zozeer qua veldspel, maar wel qua beslissingen. De bezoekende ploeg kreeg al een dubieuze strafworp mee maar die werd, tot vreugde van het luidruchtige Ambachtse publiek, gemist. Een luttel minuut later gebeurde het omgekeerde en die werd geraakt. En die nipte voorsprong werd dit keer niet meer weg gegeven: 14-13.
DVS klimt nu naar plek 6 en heeft halverwege de competitie nu drie punten vergaard, maar altijd nog meer dan TOGO (twee punten) en Oranje Nassau (een punt). DVS zal in het nieuwe jaar met name met deze ploegen gaan strijden, omdat het gat naar de huidige nummer vijf (Valto, acht punten) nog aanzienlijk is. Pas op 12 januari gaat de competitie weer verder.

(Res.3T)  DVS 2 – Oranje Nassau 2 8-14
DVS begon slecht aan de wedstrijd en (0-3) maar bij rust was de schade nog gering (4-5). Hoewel het veldspel behoorlijk was, bleek de scoringskracht wederom het probleem. Hoewel er geen vrije bal benut werd had DVS nog kansen genoeg. Maar na de 5-7 en 6-10 braken twee gemiste strafworpen de Ambachters pas echt op. In de competitie staat DVS nu voorlaatste maar staat DSO op plek zes binnen handbereik.

(2M) DVS A1 – ADO A1 17-5 (9-2)
Een topper op papier die geen topwedstrijd was. Hoewel DVS en ADO samen (met SDO) bovenaan stonden, was alleen het begin gelijkopgaand (2-1). Daarna liep DVS snel uit naar de 9-2 voorsprong, die eenvoudig werd uitgebouwd naar de 17-5 overwinning.
In de competitie volgt SDO nog wel de Ambachters, waardoor deze ploegen gezamenlijk het jaar uitluiden als koplopers.