Confronterende nederlaag DVS

12 november 2012

HENDRIK IDO AMBACHT - De ouverture van DVS-1 in de tweede klasse is op een domper uitgelopen. Thuisploeg Korbatjo heette de Ambachters welkom op een het treedje hoger en won dik. DVS-2 liet de winst glippen tegen DSO, en DVS  A1 kende een goede start met een ruime winst op het Roosendaalse Keep Fit.

Korbatjo 1- DVS 1                20-9 (11-2)
Vanaf het begin liepen de Ambachters achter de feiten aan. Korbatjo speelde een razendhoog tempo en kon scoren over veel schijven. Bij DVS, dat maar niet kon loskomen van de spanningen, werd het spel meer en meer onzeker, met veel fouten tot gevolg. Bij rust was de achterstand daardoor schier onoverbrugbaar. In de tweede helft was het tempo lager, zodat nagenoeg een gelijk beeld in de krachtsverhouding ontstond.
Wat bij andere uitslagen in de poule opvalt is dat (op het veld) mede competitiegenoot TOGO hard onderuit ging bij KCR (25-12). En het voor DVS ook niet onbekende Oranje Nassau kreeg flink klop bij Valto.  Komende weekend treedt DVS aan tegen Maassluis, dat de gootste overwinning boekte:

DSO -2 – DVS 2       19-16 (7-9)
Op basis van de resultaten van de veldcompetitie dacht DVS een goede kans te hebben tegen DSO. In de eerste helft was dat zeker zo, hoewel de ploeg uit Klundert in een hoog tempo veel over de heren scoorden. DVS had het initiatief tot 7-10 even na rust, maar toen leidde de dadendrang van de thuisploeg tot twee maal drie scores (van 12-12, daarna naar 12-16) achter elkaar zodat DVS ineens achter stond. DVS kwam nog terug maar de kracht was weg in de slotfase om alsnog een vuist te kunnen maken. Conclusie: DVS had een goede dag maar het was niet goed genoeg tegen het (incidenteel?) ontketende DSO. Komend weekend aat DVS uit op revanche op zichtzelf en treedt het aan tegen Fortis-3, dat ook het openingsduel verloor

Keep Fit A1 – DVS A1     10-20 (1-9)
Ondanks een onrustige start was er verder een uitstekende eerste helft van de Ambachtse jeugd. Mede dat de thuisploeg uit Roosendaal “vergat te scoren” kon DVS met een 1-9 voorsprong de rust in.
Na rust was de scherpte weg maar voordat Keep Fit terug kon komen herpakte DVS zich en kon het uitlopen naar een hoge score. Komende zaterdag de eerste thuiswedstrijd in de zaalcompetitie: op bezoek komt KCR A3, dat vorige week gelijk speelde in de openingswedstrijd tegen SDO.