Alles over Hendrik Ido Ambacht...
26apr 2010

ASWH stunt tegen koploper Capelle

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH heeft op zaterdag 24 april voor een heerlijke voetbalmiddag gezorgd in Capelle aan den IJssel. Op sportpark 't Slot wonnen de Ambachters met 0-3, waardoor titelkandidaat Capelle vermoedelijk het kampioenschap kan vergeten en ASWH zelf naar de belangrijke zesde plaats klom. De meegereisde supporters zagen hoe ASWH in zomerse omstandigheden terecht de drie punten behaalde. Er waren genoeg zaken om van na te genieten, hetgeen ook ongetwijfeld gebeurde.

Op 't Slot startte ASWH, waar Joshua Brard met een enkelblessure ontbrak, met een debutant in de basis. Josiemar van der Werp, speler van A1, begon aan de rechterkant op het middenveld. Hoewel de overwinning van ASWH een teamprestatie was, mag de jonge debutant echter wel een apart compliment krijgen op deze plaats. Van der Werp speelde een prima wedstrijd en kreeg na afloop dan ook applaus van zijn teamgenoten. Verder was Leon van Dalen weer terug. De aanvoerder begon centraal achterin met Damiën Vereecken, waardoor Danny Versluis reserve was.

In de eerste helft waren beide partijen behoorlijk aan elkaar gewaagd. Daarbij viel op dat ASWH vrijwel geen kansen weg hoefde te geven aan de thuisploeg, die weliswaar offensieve bedoelingen had, maar niet echt een vuist kon maken. De eerste kans was ook voor ASWH. Josiemar van der Werp zette voor vanaf rechts, waarna de bal voor de voeten van Giovanni Klaverweide kwam. Hij schoot op doel, maar zijn inzet ging naast.

Na ongeveer een kwartier diende Jacob van den Belt voor de eerste keer in actie te komen, toen hij een poging van Marwin Richard onschadelijk maakte. Even later tikte Van den Belt een vrije trap van Kristian Adelmund knap naast. Verderop in de wedstrijd legde Adelmund nog eens aan voor een pegel, maar toen vloog Jan Willem Schep voor de bal. Diezelfde Schep kreeg in de eerste helft overigens geel van de pietluttig fluitende scheidsrechter Otto, die ook Damiën Vereecken en Leon van Dalen bekeurde en wel erg veel in het voordeel van de thuisploeg floot.

ASWH mocht zich daarover beklagen, maar besloot om het maar te negeren en lekker te blijven voetballen. Het leverde een voorsprong op. Henk Roeland legde een bal af aan de linkerkant, waar Giovanni Klaverweide besloot om op avontuur te gaan. Hij ging het strafschopgebied in, passeerde een tegenstander en liep schuin op Lennert Hegie af, waarna hij de doelman keurig passeerde met een schot in de hoek. Een knappe actie van Klaverweide en zo kwam ASWH met 0-1 voor te staan. Die voorsprong werd meegenomen de rust in, waarbij Hegie zich nog diende in te spannen bij een kopbal van Klaverweide na een voorzet van Josiemar van der Werp. Net voor de doellijn ving de Capelle-goalie de bal. Kort voor rust moest Gerson Rodrigues de strijd staken met een blessure. Carlo Exposito Diaz was zijn vervanger.

In het tweede bedrijf kwam er een getergd Capelle in het veld, want de titelkansen waren in acuut gevaar gekomen. Dit leverde een lastigere fase op voor ASWH, waarin de gelijkmaker had kunnen vallen. Het zat deze keer echter eens een keer mee, getuige de levensgrote kans die Dick Tol op aangeven van Laurens Visser verprutste. Hij gleed de bal vlak voor het doel over, waardoor ASWH opgelucht adem mocht halen. Na iets meer dan een uur schoot Leon van Dalen bij een verdedigende actie de bal onbedoeld tegen Marwin Richard aan, waarna de spits alleen op Jacob van den Belt af kon gaan. Deze bleef rustig in de één tegen één situatie en verhinderde knap de gelijkmaker.

Daarna sloeg ASWH toe. Damiën Vereecken verdedigde uit en daarbij lanceerde hij direct Giovanni Klaverweide aan de linkerkant. Deze omspeelde wederom zijn tegenstander en haalde uit: 0-2. Deze goal kwam op een prima moment. Met Danny Versluis voor de geblesseerde Ramon Ouwehand, die een ordinaire doodschop had gekregen, welke vreemd genoeg onbestraft bleef, ging ASWH voor iets meer defensieve zekerheid. Temeer omdat elftalleider Arne van Gelder zich bij Capelle uit het trainingspak had gehesen en zich in de punt van de aanval meldde. Vervolgens werd trainer Willem Leushuis met rood weggestuurd door Otto, omdat hij zijn vakje had verlaten. Het deerde de trainer van ASWH niet, want hij nam plaats op het torentje naast het veld en overzag zo als een soort veldheer zijn troepen, die bezig waren 't Slot te veroveren.

ASWH gaf geen krimp meer en het geloof van Capelle brokkelde steeds verder af. Dit was helemaal het geval na de wereldgoal van Danny Versluis. Capelle ruimde op en Versluis mikte van iets over de middenlijn direct op doel. Met een heerlijke boog vloog zijn karakteristieke lerp via de vingertoppen van de verbouwereerde Hegie in de goal. Een fantastisch doelpunt, met nota bene zijn 'zwakke' rechterbeen. "Ik zag hem steeds al wat ver voor de goal staan. Als ik de kans zou krijgen, zou ik het proberen, nam ik me toen al voor," zei Versluis later over zijn treffer.

Capelle was definitief geklopt en als ASWH het wat beter had uitgespeeld, had er nog een ruimere zege ingezeten. Gio Klaverweide mikte na weer een goede actie nog eens in de handen van Hegie en Jan Willem Schep gaf net niet goed breed op Henk Roeland na een prima aanval. Diverse ASWH'ers hadden in die fase leuke hoogstandjes in huis. Na het laatste fluitsignaal was het dan ook feest in de kleedkamer. Door dit prima resultaat is ASWH nu zesde en heeft het promotie in eigen hand. Volgende week wacht opnieuw een mooie uitdaging, want dan speelt ASWH op de Bongerd in misschien wel de kampioenswedstrijd van Barendrecht.Deel dit bericht met je vrienden!