Alles over Hendrik Ido Ambacht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'IFC schrijft geschiedenis met promotie naar hoofdklasse'
26apr 2010

IFC schrijft geschiedenis met promotie naar hoofdklasse

HENDRIK IDO AMBACHT - Op de voorlaatste speeldag van deze voetbaljaargang had IFC maar één missie. Winnen van het Waalwijkse WSC. Bij dat resultaat zou immers promotie naar de Hoofdklasse van het amateurvoetbal een feit zijn. Het was een mooie opgave, waar ongeveer 700 bezoekers op af kwamen. Zij zagen op het knusse Ambachtse sportpark de missie ook slagen. De ploeg van scheidend trainer Robert Verbeek won met 3-1 en na die zege barstte er een groot feest los. Volkomen logisch, want met deze zoveelste promotie in relatief korte tijd werd meer dan ooit geschiedenis geschreven.

De laatste weken speelde IFC haast griezelig goed. De ene na de andere tegenstander werd met ogenschijnlijk gemak aan de zegekar gebonden. Met de Waalwijkse opponent leek het aanvankelijk niet anders te gaan. Binnen 10 minuten stond het 2-0 door treffers van captain Reinder van de Velde en Marcel Dijkstra. Daarna bleek echter dat WSC niet zo maar aan een Ambachts feestje wilde mee werken. De Brabanders gingen driftig op zoek naar de aansluitingstreffer en deze kwam er ook. Op slag van rust scoorden ze tegen (2-1).

“Na de hervatting zou het wel eens moeilijk kunnen worden”, zo schatte de nerveuze eigen aanhang in. Toch viel dat mee. IFC schoot goed uit de startblokken en vond weer regelmatig de weg naar het vijandelijke doel. In de 55e minuut was het raak. De hard werkende en onzelfzuchtige Rory van der Weijden legde de bal knap af op Michaël Slingerland. Laatstgenoemde schoof beheerst de 3-1 in de touwen.

   

Daarna was het voor IFC vooral een kwestie van de wedstrijd uitspelen. In vorige duels werd het enthousiaste publiek bij vlagen op fantastisch spel getrakteerd. Nu echter was slechts het resultaat heilig. Voorts kregen de acteurs van zowel IFC als WSC naarmate het duel vorderde steeds meer last van het warme, drukkende weer. De aanhang van IFC maalde er niet om, maar smachtte vooral naar het laatste fluitsignaal.

Toen dit eindelijk klonk barstte er een groot feest los. Eerst op het veld, langs de lijn, op de tribune en op het dakterras. Later natuurlijk ook in de clubkantine, waar tot laat in de avond muziek en gezang de boventoon voerden. In een tijdsbestek van krap 13 jaar klom de Ambachtse club op van de bodem van de vijfde klasse tot nu in de Hoofdklasse. Dat het daarin volgend seizoen pittig gaat worden, dat staat wel vast. Hetzelfde geluid klonk echter aan het begin van dit seizoen. IFC was debutant in de eerste klasse. Men ging voor lijfsbehoud, maar zie waar het geëindigd is. Het werd een seizoen waarvan je vooraf alleen maar kunt dromen. 

Zie ook:
IFC promoveert naar eerste klasse (di, 2 jun 2009)


Deel dit bericht met je vrienden!