Alles over Hendrik Ido Ambacht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Fairmount dames winnen met 57-43 in halve finales play-offs'
26apr 2010

Fairmount dames winnen met 57-43 in halve finales play-offs

HENDRIK IDO AMBACHT - BV Fairmount U20 trainster Grace de Bruin doet goede zaken in de Play- Offs voor het Rayon en wint met haar team de  eerste game met 57 -43. Na het fluitsignaal van de rayonscheidsrechters liep het team onder aanvoerdersschap van Sharane de Bruin uit met 10 – 2 in de vijfde minuut. Debutante Lotte van der Helm maakte een goede indruk en wist heel snel met haar sterke insitespel de foutenlast van de tegenstandsters te vergroten. Rosanne Kolling wist heel vaak de directe verdediging uit te schakelen door goed positiespel en 8 verleende assists, waaruit 16 punten werden gescoord.  De eerste 10 minuten werd met een pracht schot van Iris Opraus afgesloten met een 20 – 10 tegen Cobra Nova. Nienke van der Vaart wist vaak slimme scoren te maken in de 2e spelfase. Een driepunters van Iris bracht de stand voor de rust naar 35 – 26. Het Fairmounteam miste zeven van de tien vrije worpen, dat zij door tactisch spel wisten te creëren.

Na de rust kwam Cobra Nova terug tot een stand van 45 – 38 omdat het team van Fairmount veel openschoten als cadeautjes weggaf. Er werd niet consequent verdedigd waardoor de dames van Cobra Nova schotvast konden profiteren van de fouten.
In de 3e spelfase gingen Didi Spruit en Melissa de Reus door hun enkel, waardoor er totaal twee dames uitvielen. Desondanks lukte het de dames om het hoofd koel te houden. De lange Carola Peuk kwam niet in haar spel maar wist wel drie belangrijke verdediging rebounds te pakken. Door het snelle spel van Lotte en Sharene in het bucket- gebied, maakte de tegenstandsters veel persoonlijke fouten. Na een moeizaam start in de 3e periode wist het team in de 4e periode de winst definitief op te eisen door ruime afstand te nemen met een verschil van 14 punten.

In dezelfde poule zullen zij nog een uitwedstrijd spelen tegen STOL Grasshoppers2, waarna, bij winst, zij in de finale zullen staan tegen poulewinnaar A
Zie voor meer informatie de site: www.bvfairmount.nlDeel dit bericht met je vrienden!