Alles over Hendrik Ido Ambacht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'IFC imponeert tegen RCS'
19apr 2010

IFC imponeert tegen RCS

HENDRIK IDO AMBACHT - IFC speelde zondag op eigen veld tegen RCS. Wat een voortreffelijk voetbal speelde deze opponent aanvankelijk. De Zeeuwen moesten winnen en lieten blijken dat men voor niets minder naar Hendrik Ido Ambacht was gekomen. Hoog tempo, veel beweging en IFC moest terug. Tegen vieren stapte de thuisclub echter als grote winnaar van het speelveld af. Het was tekenend voor hun prestatie, die groots te noemen was. Onder toeziend oog van gezellig veel publiek, waaronder de nieuwe trainer Jasper de Muijnck, speelde de onverzettelijke thuisclub zich immers naar een ruime 3-0 zege.

Zoals gezegd, begon RCS goed. De ploeg uit Souburg wil graag promoveren, maar dan moest puntenverlies in deze ontmoeting hoe dan ook vermeden worden. Het is zeker een sterk elftal. Met de boers Gerard en Dennis de Nooijer beschikken ze over veel routine. Naast de ex-profs lopen er ook jongelingen in het elftal. Het is een goede mix.  IFC, dat na een indrukwekkende serie eveneens op promotie aast, had aanvankelijk veel moeite met dit gezelschap. Maar kort na het openingskwartier was het dan toch bingo voor de thuisclub. Gemekker van RCS tegen de scheids leverde free kick op. Op 20 meter van het doel tikte Danny Slingerland naar teamgenoot Reinder van de Velde. Die haalde uit. De doelman van RCS zweefde naar de goede hoek. Het schot van de IFC-captain was echter zo hard, dat slechts het doelgaren de bal op het sportpark hield (1-0). Daarna een nog sterker aandringend RCS, dat zich echter geen echte kansen creëerde. Met 1-0 brak de rust aan.

Na de thee ging RCS eerst nog op dezelfde voet door, maar IFC speelde opnieuw compact en geconcentreerd. Er was geen doorkomen aan voor De Nooijers & Co. En dus was het wachten op succes aan de andere kant van het veld. In de 55e minuut weer free kick in de buurt van de Souburgse zestien. Captain Reinder van de Velde bracht met een leep balletje Nico Ramos in stelling. Die pakte een paar meter en schoot vanuit een lastige hoek knap de 2-0 binnen. Daarna ging IFC steeds beter voetballen. Het leverde in de 78e minuut een fraaie derde treffer op. Nico Ramos ging op de solotour. Hij ging vanaf rechts het doelgebied in en bediende precies op tijd de vanaf links inkomende Danny Slingerland. Die werkte even gecontroleerd als meesterlijk de 3-0 in de touwen. Daarna kwamen er mogelijkheden om de score nog verder op te voeren, maar dat zou teveel van het goede zijn geweest. Deze 3-0 was al imponerend genoeg om even later de sfeer in het clubhuis en op het dakterras flink te laten aanzwellen. Met nog 3 duels te gaan staat IFC op plek 3, welke recht geeft op promotie naar de hoofdklasse. Het worden dus spannende laatste weken.Deel dit bericht met je vrienden!