Alles over Hendrik Ido Ambacht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'ASWH klopt Scheveningen in belangrijk duel'
19apr 2010

ASWH klopt Scheveningen in belangrijk duel

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH speelde vanmiddag op eigen veld een belangrijk duel in de Hoofdklasse A. Scheveningen, een concurrent in de strijd om de zo gewenste zesde plaats, was te gast op sportpark Schildman. Voor ASWH was er slechts één opdracht: winnen. Daarin slaagden de Ambachters glansrijk, want de gasten uit Scheveningen  werden met 4-2 aan de kant gezet. Door de gunstige resultaten op de overige velden blijft ASWH in de race om plek zes.
 
Tegen Scheveningen kon trainer Willem Leushuis geen beroep doen op de zieke Silvino Soares. Ook aanvoerder Leon van Dalen was niet van de partij. Hij is vader geworden van een dochter en had dus thuis de nodige zaken te regelen. Het betekende dat Danny Versluis in het centrum van de defensie begon. Ramon Ouwehand speelde nu weer als spits, waardoor Bryan Brard als reserve startte. Hierdoor kwam op het middenveld een plek vrij voor Gerson Rodrigues. Hij speelde centraal naast aanvoerder Joshua Brard, waardoor Jan Willem Schep naar de rechterflank verhuisde.
 
ASWH kende een lastige start tegen de bezoekers, die aanvankelijk sterker waren in de duels en op zoek gingen naar het Ambachtse doel. Zij werden daarbij nog niet dusdanig gevaarlijk dat ASWH zich zorgen moest maken, maar de opening was wel voor de bezoekers. Het was echter wel ASWH dat na iets meer dan tien minuten de score opende. Damiën Vereecken gooide de bal uit een inworp in het strafschopgebied, waar Marcel Pronk koppend opruiming hield. Vereecken was echter attent en kopte aan de zijkant de bal terug naar Gerson Rodrigues, die het speeltuig ineens richting strafschopgebied werkte. De defensie van Scheveningen bleef wat afwachtend kijken naar de bal en daarvan profiteerde Henk Roeland dankbaar. Uit het niets dook ASWH's clubtopscorer op, nam de bal aan en schoot deze achter doelman Danny Koning.
 
Na die 1-0 was Scheveningen van slag. Het leverde ASWH een goede kans op meer op, toen Joshua Brard de bal kreeg van Henk Roeland, maar al glijdend werkte hij deze over. Enkele minuten later moest Brard zich geblesseerd laten vervangen door Stefan van Dam, die direct de aanvoerdersband overnam. Van Dam stond net binnen de lijnen toen Ramon Ouwehand op links een vrije trap kreeg. Jan Willem Schep zette zich achter de bal en bracht deze voor het doel, waar Gerson Rodrigues keurig de 2-0 tegen het net kopte.
 
Die stand nam ASWH mee de rust in, mede dankzij doelman Jacob van den Belt. Scheveningen werd niet vaak gevaarlijk, maar na een goede voorzet van Rick Hoogendorp dook Daniël Da Cruz allen voor Van den Belt op. De keeper van ASWH redde echter prima, waarna Michael van der Heijden de rebound weliswaar benutte, maar buitenspel stond. Dit was bij Da Cruz niet het geval, dus voorkwam Van den Belt de aansluiting. Als ASWH aan de overzijde overigens wat secuurder was geweest, had het via de snelheid van Ramon Ouwehand en Giovanni Klaverweide de score nog kunnen uitbouwen.
 
De tweede helft begon met een ongewijzigd ASWH. De verwachting was dat Scheveningen stormachtig van start zou gaan, maar dat kwam niet echt uit. Sterker nog, de start van het tweede bedrijf verliep volgens het voor ASWH ideale scenario. Na een minuut of vijf spelen gaf Jacob van den Belt een diepe bal op Henk Roeland, die doorkopte op Ramon Ouwehand. De Ambachter kapte zijn tegenstander uit en werd neergelegd. Strafschop, oordeelde de goed fluitende scheidsrechter Van den Helder. Met dergelijke buitenkansjes weet Henk Roeland altijd wel raad en zo ook nu: 3-0. Alweer de zestiende competitiegoal voor de Dordtenaar overigens, die op de topscorerslijst met stip steeg naar de gedeelde tweede plek.
 
Het duel was na die goal eigenlijk zo goed als gespeeld, al diende ASWH wel alert te blijven. Zo kreeg Daniël Da Cruz opnieuw een goede kans, maar wederom vond de rappe aanvaller Jacob van den Belt op zijn weg. Met nog iets minder dan twintig minuten te gaan mocht de aanhang van ASWH opnieuw juichen. Een hoekschop van Jan Willem Schep werd door Gerson Rodrigues eerst nog tegen een verdediger gekopt, maar in de herkansing werkte hij de bal knap achter Koning en mocht hij zijn tweede treffer vieren.
 
Met Carlo Exposito Diaz voor de leeggespeelde Jan Willem Schep ging ASWH de slotfase in. Daarin liet het de teugels plots iets teveel vieren. Na een hoekschop werkte Exposito Diaz de bal weg, maar deze belandde voor de voeten van Nick Brouwer. Die liet een geplaatst schot in de uiterste hoek los, waar Van den Belt ook geen verweer meer op had: 4-1. Scheveningen kwam zelfs nog verder terug. Een vrije trap werd door Stefan Huisman bij de tweede paal gelegd. Jacob van den Belt redde nog op een eerste inzet, maar was kansloos op de rebound van Marvin Nieuwlaat en zo was het 4-2.
 
Zo werd het toch nog onnodig spannend, want Scheveningen begon er zowaar weer wat in te geloven. ASWH was echter ook wakker geschud en liep in het restant geen verdere schade meer op. Na een goede uitbraak bood Henk Roeland nog een prima kans aan Carlo Exposito Diaz, maar deze wist het doel niet te vinden en zo bleef het dus 4-2. Een belangrijke overwinning, die ASWH dankzij de resultaten elders naar de zevende plaats brengt. De kans om zesde te worden blijft dus bestaan en daarin wacht volgende week een nieuwe, lastige opdracht. ASWH gaat dan op bezoek bij titelkandidaat Capelle.Deel dit bericht met je vrienden!