Alles over Hendrik Ido Ambacht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Ex-b.v. fairmount speler Dexter Esajas voor de 2e keer in het nederlands team u 18'
13apr 2010

Ex-b.v. fairmount speler Dexter Esajas voor de 2e keer in het nederlands team u 18

HENDRIK IDO AMBACHT - Na een zware selectie door Herman van Belt speelde Dexter (1e speler rechtsboven) een prima toernooi in Groningen.
Onlangs heeft het Nederlands Basketbalteam U18 haar 1e toernooiwedstrijden gepeeld tijdens een internationaal basketbal evenement, dat werd gehouden in de basketbalhal van Groningen. Daarbij werden de krachten gemeten met diverse teams uit het buitenland, zoals Denemarken, Macedonië en Bosnië.

Het Nederlands team U18 verloor een van de poulewedstrijden, waardoor zij niet meer de finale kon halen. Wel hebben zij de wedstrijden goed gespeeld en had Dexter een prima rol. De meeste assists en rebounds werden getekend op zijn naam, maar coach van Belt had meer verwacht van het inside spel van Dexter. Met zijn kracht en snelheid moet hij nog gevaarlijker kunnen zijn, zei ook de assistent coach van het U18 Nationaal team.

Het toernooi verliep niet helemaal vlekkeloos voor Dexter, omdat hij tijdens een actie om een bal binnen te houden over losse reclameborden viel en daarbij een flinke ontvelling van zijn onderbeen opliep. Na een behandeling bij de EHBO kon hij het toernooi echter wel uitspelen.

Binnenkort worden de volgende speeldagen van het team van Herman van Belt bekend gemaakt.
Naast dit toernooi kreeg Dexter een uitnodiging om uit te komen voor een Nederlands talentenselectieteam dat in juli 2010 zal uitkomen in New York tegen de sterkste High School selecties. De jongens hopen in die 10 dagen veel ervaring op te doen, die zij in hun verdere carrière kunnen gebruiken. “Ik ben er klaar voor en het lijkt mij geweldig om daar te mogen uitkomen”, aldus Dexter Esajas.Deel dit bericht met je vrienden!