Alles over Hendrik Ido Ambacht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'ASWH komt met de schrik vrij bij TOGR'
12apr 2010

ASWH komt met de schrik vrij bij TOGR

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH kwam zaterdag 10 april met de schrik vrij bij hekkensluiter TOGR. Aan de Charloisse Lagedijk kopte Silvino Soares in de achtste minuut van de extra tijd nog de gelijkmaker achter doelman Ruben Muskiet, anders had ASWH een complete misstap gemaakt. Het resultaat van vanmiddag was echter hoe dan ook teleurstellend. ASWH kon geen moment  het goede spel van de laatste weken, waarin ook volop strijd werd geleverd, benaderen. In Rotterdam werd het een slechte wedstrijd, waarin ASWH verzuimde te voetballen tegen de al zo goed als degradeerde gastheren.
 
In Rotterdam begon ASWH met een iets gewijzigde formatie ten opzichte van de wedstrijd tegen Katwijk. Silvino Soares startte op de bank, waardoor Ramon Ouwehand aan de rechterkant van het middenveld begon en Bryan Brard, terug van een schorsing, in de spits stond opgesteld. Ivar Eltenberg zat ook weer bij de wedstrijdselectie en begon op de bank.
 
ASWH kende een lekkere start. Een diepe bal van Damiën Vereecken werd door centrumverdediger Jeffrey de Koning en doelman Ruben Muskiet verkeerd beoordeeld, waarna Henk Roeland goed profiteerde. Hij tikte de bal langs Muskiet en kon deze daarna in het lege doel schuiven. Het leek de opmaat voor een zorgeloze middag te worden, maar daarvan bleek helaas al snel geen sprake. Nadat Bryan Brard uit de draai nog in de handen van Muskiet had geschoten, leverde TOGR aan de overzijde een eerstige voorzichtige waarschuwing af. Gilberto Mendes Rodrigues kon na een vrije trap ongehinderd op doel koppen, maar zijn poging eindigde naast de goal van Jacob van den Belt.
 
Na een kwartier kwam ASWH zeer goed weg. Adair Lopes da Silva kreeg de bal aangespeeld en krulde deze langs Jacob van den Belt. Buiten bereik van de doelman eindigde het schot van de spits van TOGR op de paal. In die fase bleek dat TOGR, dat de messen duidelijk geslepen had en zodoende vrijwel alle duels, al dan niet met faire middelen, wist te winnen. ASWH hanteerde te veel de lange bal en kon daardoor nauwelijks gevaarlijk worden. De enige wijze waarop dit lukte was uit stilstaande fases. Zo ontstond zelfs een doelpunt van Bryan Brard, die de bal na een afgeslagen corner goed inkopte uit een voorzet van Damiën Vereecken. De grensrechter was echter van mening dat Brard buitenspel stond en zo ging deze treffer niet door. Even later wist Muskiet goed redding te brengen op een schot van Leon van Dalen na een scrimmage, die ontstond na een verre inworp van Vereecken.
 
Waar ASWH dus de spelhervattingen nodig had voor het gevaar, daar wist TOGR regelmatig voetballend voor de goal te komen. Adair Lopes da Silva was na iets meer dan een half uur het eindstation van een aanval, waarbij de Rotterdammers wel erg makkelijk twee kopduels mochten winnen. De volley van Lopes da Silva eindigde achter Van den Belt in het net en zo was het weer gelijk. Dat bleef het tot de rust, mede doordat de ASWH-goalie even later een poging van de doelpuntenmaker van TOGR onschadelijk maakte.
 
Met Carlo Exposito Diaz op de plaats van Bryan Brard begon ASWH aan de tweede helft. Er veranderde echter weinig aan het spelbeeld. TOGR bleef dreigend en troefde ASWH af in de meeste duels. Na iets meer dan tien minuten ging Gilberto Mendes Rodrigues over het been bij Leon van Dalen en mocht TOGR net buiten het strafschopgebied een vrije trap nemen. Dario Lara Olaya schoot deze in de verre hoek en bracht de voornaamste degradatiekandidaat van de Hoofdklasse A zelfs op voorsprong.
 
ASWH had toen nog ruim een half uur, maar van een serieus slotoffensief was eigenlijk geen sprake. Een inzet van Carlo Exposito Diaz op aangeven van Jan Willem Schep, gekeerd door Muskiet, was lange tijd het gevaarlijkst. TOGR was met uitbraken via Diego Watson en Gilberto Mendes Rodrigues wat dat betreft gevaarlijker. Inmiddels waren Silvino Soares en Gerson Rodrigues als verse krachten ingebracht. Rodrigues leek te gaan scoren met een kopbal uit een hoekschop, maar deze werd nog van de lijn gekopt.
 
Ook in die fase moest ASWH het nog steeds van corners en vrije trappen hebben om echt gevaar te stichten, want voetballend kwam de ploeg er nauwelijks doorheen. Omdat TOGR al direct na de voorsprong alle trucen uit de kast haalde om het tempo volledig uit de wedstrijd te halen, schonk het ASWH eigenlijk zelf een reddingsboei. Scheidsrechter Bellinga telde namelijk zo'n tien minuten bij, waarmee hij de al dan niet geacteerde krampaanvallen en plotse blessures van TOGR van repliek diende.
 
Het stelde ASWH in staat om het gezicht nog enigszins te redden, toen Silvino Soares scoorde na een door Gerson Rodrigues met het hoofd verlengde hoekschop. Toch nog 2-2, in de achtste minuut van de extra tijd. Overigens diende Jacob van den Belt kort na die gelijkmaker nog een poging van Jeffrey de Koning uit de goal te ranselen. Al met al was de puntendeling uiteraard een zeer teleurstellend resultaat, want de resultaten op de andere velden hadden ook nog eens als gevolg dat ASWH zakt naar de negende plaats. In theorie is de zesde plaats nog altijd mogelijk, maar de twee punten die werden ingeleverd in Charlois hebben die toch al zware opdracht nog wat lastiger gemaakt. Om te beginnen zal ASWH volgende week op eigen veld nu eerst moeten winnen van concurrent Scheveningen. Een eerste uitdaging waar deze week naar toe gewerkt zal worden.Deel dit bericht met je vrienden!