Alles over Hendrik Ido Ambacht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'IFC ruikt promotie'
12apr 2010

IFC ruikt promotie

HENDRIK IDO AMBACHT - Hoezeer het keurkorps van IFC vooral in de tweede seizoenhelft gegroeid is, werd duidelijk in de thuisbeurt tegen laagvlieger Unitas’30. Werden in het verleden dergelijke duels nogal eens verkwanseld, afgelopen zondag was dit bepaald niet het geval. Zonder tot oogstrelend spel te komen, werd de hindernis overtuigend genomen. De hekkensluiter uit Etten-Leur werd volstrekt kansloos gelaten. Na 2-0 halverwege, finishte de eenzijdige partij op 6-0.

Vooraf wenste IFC zich een snelle voorsprong. Die kwam er ook. Na een kleine 7 minuten pompte IFC de bal in de vijandelijke zestien. Vanaf links naast het doel knikte Rory van der Weijden het leder terug naar rechts. Daar schoot de opgekomen verdediger Alex de Jong het speeltuig hard en laag in de lange linkerhoek (1-0). Hierna volgde een lange fase, waarin de vonken er niet vanaf vlogen. Kort voor rust besloot Danny Slingerland daar verandering in te brengen. De bal viel rechts in de zestien voor zijn rechtervoet, maar de gracieuze Slingerland kapte naar het linkerbeen. Laag, hard en effectvol haalde hij uit. De sluitpost van Unitas was kansloos (2-0).

In de eerste fase na rust werd het duel volledig beslist. Kort na de aftrap gooide Marcel Dijkstra de bal voor doel. Via de kruin van een Brabantse verdediger viel het speeltuig voor de voeten van Reinder van de Velde. De captain roste het leder tegen het garen (3-0). Niet lang daarna free kick voor de thuisclub. Stylist Danny Slingerland ging achter de bal staan. Hij kromde deze hartje zestien. Daar werkte Reinder van de Velde met een eenvoudige knik de 4-0 tegen de touwen.

Later scoorden de gastheren nog eens twee keer. Danny Slingerland nam de 5-0 voor zijn rekening. Net als bij het ultrasnelle succes pal na de hervatting, stond Marcel Dijkstra aan de basis. Hij gooide de bal vanaf de linkerflank voor het hok. Onderweg aaide Rory van de Weiden met de kruin nog even het speeltuig, dat tenslotte voor de voeten van Slingerland viel. Die kon van dichtbij inschieten. Niet lang daarna de 6-0. Ditmaal een ‘own goal’ van de Brabanders. De rol van Alex de Jong mag hierbij genoemd worden. Wéér was hij mee tot in de zestien, waar hij de bal op de kop nam, maar een tegenspeler gaf de beslissende knik.

Door de eclatante zege werden de promotiekansen van IFC weer wat groter. De eerste drie ploegen in de rangschikking maken de stap naar de hoofdklasse. Die strijd is echter nog lang niet beslist. Komende zondag de volgende zware opgave. Dan komt RCS, met de broers Dennis en Gerard de Nooijer in de gelederen, naar Hendrik-Ido-Ambacht. De Zeeuwse ploeg is een geduchte concurrent in de strijd om de felbegeerde promotieplaatsen.

Foto: Frontsoldaat Rory van der Weijden was tegen Unitas’30 weer een belangrijk aanspeelpunt in de vijandelijke zestien

 Deel dit bericht met je vrienden!