Alles over Hendrik Ido Ambacht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Tiental ASWH deelt punten met Katwijk'
06apr 2010

Tiental ASWH deelt punten met Katwijk

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH heeft op maandag 5 april op eigen veld de "Paasdubbel" afgesloten met vier punten. Na de zege bij Noordwijk van zaterdag, werd vandaag op sportpark Schildman gelijk gespeeld tegen Katwijk. ASWH kwam kort na rust op voorsprong, maar verloor vijf minuten later Mitchell van Esveld met zijn tweede gele kaart en moest dus lange tijd met tien man proberen Katwijk van scoren af te houden. Lang leek dit te lukken, maar in de slotfase moest ASWH toch nog de gelijkmaker incasseren. Daardoor blijft het verschil met de bezoekers van vandaag twee punten.

Voor de tweede wedstrijd in drie dagen kon trainer Willem Leushuis geen beroep doen op Ronald Ermes. De goalie had aan zijn goede optreden bij Noordwijk ook een blessure overgehouden en was niet op tijd fit. Jacob van den Belt was echter wel weer hersteld en kon zodoende onder de lat plaatsnemen. Verder waren er geen wijzigingen ten opzichte van zaterdag in de basiself. Wel was Stefan van Dam weer fit genoeg om op de bank te beginnen. Bij de bezoekers haakte spits Bob Koning na de warming-up af.

De eerste helft ging redelijk gelijk op. ASWH had wellicht iets meer balbezit, maar dit leverde nog niet direct kansen op. Ramon Ouwehand was nog het gevaarlijkst geweest, toen hij er op rechts vandoor ging en voorzette, maar zijn pass kwam net niet bij Henk Roeland. Silvino Soares schoot namens ASWH nog eens naast. De eerste echt grote kans van de middag was echter voor de bezoekers. Benny Kleine kon er op links tussenuit breken en gaf voor, waarna Daniël Hensen alleen voor Jacob van den Belt kon inkoppen. De middenvelder zocht het doel echter te hoog.

In het laatste kwartier van de eerste helft kregen beide teams nog een goede kans om van de nul af te komen. Eerst nam Katwijk een korte corner, die werd ingebracht en door Jos Jansen op doel werd geschoten. Jacob van den Belt redde echter goed. Mitchell van Esveld incasseerde even later aan de zijlijn een gele kaart, die later nog gevolgen zou krijgen. Kort voor rust kreeg ASWH, na een overtreding op Ramon Ouwehand, een vrije trap aan de rechterkant van het veld. Silvino Soares zette zich achter de bal en liet deze gevaarlijk indraaien. Het speeltuig eindigde maar net aan de verkeerde kant van de paal en kon helaas onderweg niet aangeraakt worden. Katwijk-goalie Jim Nederhand diende zich vervolgens nog eens in te spannen na een schot van Henk Roeland vanaf de rand van het strafschopgebied. Nederhand tikte de bal over en zo bleef het 0-0 na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Van Leijenhorst.

Silvino Soares bleef vervolgens achter in de kleedkamer, Carlo Exposito Diaz was zijn vervanger. Ramon Ouwehand kwam daardoor aan de buitenkant te spelen en hij dwong al vlot een hoekschop af. Jan Willem Schep nam deze prima en het was aanvoerder Leon van Dalen die binnen de minuut de 1-0 achter Nederhand kopte. Een heerlijke start voor ASWH, die Katwijk even van de wijs leek te brengen. Carlo Exposito Diaz kon namelijk een actie beginnen en zette goed voor op Henk Roeland. Met een uiterste krachtsinspanning wist Nederhand de kopbal van ASWH's clubtopscorer echter nog onschadelijk te maken.

Na vijf minuten spelen kon Katwijk uitbreken over de rechterkant. Mitchell van Esveld moest achter Benny Kleine aan, deze sneed naar binnen en ging onderuit. De scheidsrechter kende geen genade met de jonge rechtsback van ASWH en gaf hem zijn tweede gele en dus de rode kaart. Willem Leushuis reageerde direct door Gerson Rodrigues in te brengen voor Gio Klaverweide, om zo de defensieve organisatie te herstellen. Leon van Dalen was even later koppend, na opnieuw een corner van Schep, in de buurt van 2-0 en doelman Nederhand moest een redding verrichten op een inzet van Carlo Exposito Diaz. Inmiddels had ASWH noodgedwongen de laatste wissel toegepast, want Ramon Ouwehand was geblesseerd geraakt en werd vervangen door Stefan van Dam.

Katwijk begon toen logischerwijs met offensieve wissels en daarmee begon de ploeg aan een offensief richting de gelijkmaker. ASWH hield lange tijd stand, al was er soms het nodige kunst en vliegwerk voor nodig en moest Van den Belt een ultieme redding maken toen Mats van der Poel alleen voor hem op leek te duiken na een combinatie door de defensie. Aan de overzijde bleef ASWH echter ook loeren op een tweede goal. Jan Willem Schep leek Jim Nederhand te verrassen bij een vrije trap, die hij in de onbemand gelaten korte hoek wilde mikken, maar hij schoot naast. Katwijk mocht Nederhand vervolgens danken toen hij Henk Roeland van scoren hield, nadat Stefan van Dam na een defensieve fout van naamgenoot Michiel van Dam de bal mee kon nemen en goed breed legde.

Katwijk begon echter steeds heviger op de deur te bonzen. Het numerieke overwicht was daarbij, gezien de inspanningen die beide teams eerder dit weekend al leverden, uiteraard een voordeel. Toch leek ASWH het te redden, tot vier minuten voor tijd. Via Gino Mulder en Laurens ten Heuvel werd er een schot gelost, dat door Van den Belt nog kon worden gekeerd, maar de rebound was een prooi voor Mats van der Poel en zo was het alsnog 1-1. Enkele spelers van ASWH dachten nog aan buitenspel, maar de grensrechter was gedecideerd in zijn oordeel. Hierbij bleef het, mede doordat Van den Belt eerst een afstandsschot van Richard Blonk en later nog een kopbal van Van der Poel pareerde.

Een enerverende tweede helft werd dus afgesloten op 1-1, waarbij beide teams tot het laatste fluitsignaal nog kans hadden de volle buit te pakken. Dubbele gevoelens dus in het ASWH-kamp. Met tien man een punt pakken is uiteraard een goede prestatie, maar op de ranglijst hielp het ASWH niet direct. Katwijk blijft twee punten voorstaan op de Ambachters, maar het is in elk geval positief om te concluderen dat ASWH nog altijd in de race is om de zesde plaats, iets waar enkele weken geleden flink over werd getwijfeld. Komende zaterdag wacht ASWH de uitwedstrijd bij hekkensluiter TOGR, waar een goed vervolg mag worden gegeven aan de goed afgesloten "Paasdubbel".Deel dit bericht met je vrienden!