Alles over Hendrik Ido Ambacht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'IFC succesvol in het paasweekend'
06apr 2010

IFC succesvol in het paasweekend

HENDRIK IDO AMBACHT - Het Ambachtse IFC maakte er iets moois van in het paasweekend. Op zaterdag kwam het roemrijke Geldrop/AEK op bezoek en op maandag deed titelkandidaat Vlissingen sportpark Schildman aan. Vooral de ontmoeting tegen de ploeg uit Geldrop draaide op een waar spektakelstuk uit. Twee dagen later tegen de Zeeuwse opponent was het allemaal veel minder spectaculair, maar wel effectief.

Eerst dus de wedstrijd tegen Geldrop/AEK. In de laatste uurtjes voor aanvang barstte er een hevig noodweer los. De plaatselijke consul wilde op de valreep afgelasten, maar de scheidsrechter zag daar niets in. “We gaan lekker voetballen”, zo verklaarde hij gedecideerd. In de eerste helft ging dat nog wel, maar naarmate het duel vorderde ontaardde het steeds meer in een waterpolowedstrijd. Het veld had er erg onder te lijden, maar het publiek werd de grote winnaar. De Brabanders kwamen op voorsprong (0-1), maar Danny Slingerland egaliseerde (1-1). Het werd de ruststand.

Na de warme thee wilde de bal nauwelijks nog rollen, zodat beide ploegen veelvuldig de lange en hoge bal hanteerden. Het leverde spectaculaire momenten op voor beide doelen. Voor het doel van IFC ging het echter tweemaal flink mis en de Geldropse equipe liep uit naar 1-3. Invaller Murat Onar zorgde voor de aansluiting (2-3), maar kort daarop sloegen de gasten opnieuw toe (2-4). Met nog een kleine 10 minuten te gaan, geloofde niemand er aan Ambachtse zijde nog in. Maar wat kan voetbal dan mooi zijn, want de intussen uiterst opportunistische thuisclub flikte het alsnog. Marcel Dijkstra zorgde voor 3-4 en in blessuretijd zorgde Reinder van de Velde voor de ultieme ontknoping. Hij werkte de 4-4 in de touwen en bracht zichzelf, zijn ploeggenoten, de technische staf en de fel meelevende aanhang in ware extase. Het waterballet finishte op deze 4-4 en dat werd in het clubhuis gevierd als een overwinning.

Op paasmaandag was Vlissingen de volgende opponent van IFC. Beide ploegen traden aan op een veld, dat zichtbaar zwaar geleden had onder de zaterdagse omstandigheden. De bal rolde, sprong en stuiterde dat het een lieve lust was. Voeg erbij dat Vlissingen momenteel in een dipje zit en IFC zeker na rust vermoeid oogde, dan mag duidelijk zijn dat het geen topwedstrijd werd. Na afloop werd daar aan Ambachtse zijde niet heel moeilijk over gedaan, want na 90 minuten en nog wat toegevoegde tijd stond er wel een fraaie 3-1 op het scorebord.

De Zeeuwse ploeg, die momenteel een rijtje geblesseerden kent, begon nog wel voortvarend aan het duel. Vrij snel leverde dit 0-1 op. Nog voor rust draaiden Reinder van de Velde (1-1) en Danny Slingerland (2-1) de rollen om. Het waren kopgoals, maar daar was de aanhang intussen wel aan gewend.Twee dagen eerder werden 7 van de 8 treffers met het hoofd gescoord. Na rust deed Marcel Dijkstra het echter met de voet. In deze wat matte speelhelft, met een onmachtig Vlissingen en een vermoeid IFC, zorgde hij in de slotfase voor de alles beslissende 3-1.

“Vier punten uit twee duels tegen erg sterke tegenstanders, daar mogen we zeer tevreden mee zijn”, zo oordeelde trainer Robert Verbeek.Deel dit bericht met je vrienden!