BV Fairmount onder 10 jaar wint eerste wedstrijd

06 februari 2010 door Ad van Herk

HENDRIK IDO AMBACHT -  Basketbalvereniging Fairmount U10, versterkt met 4 spelers van U8, wist na een spannende eerste wedstrijd de zege in de wacht te slepen. Daarbij moet worden gezegd dat alle kinderen heel hard hebben gewerkt. Coach Miquel en assistent Leron waren dan ook dik tevreden over het behaalde resultaat. Djalita (nr. 4) van 6 was zelfs de beste verdedigster van de dag! Na de sprongbal kreeg Ramin (nr. 9) de bal en hij passte deze direct naar Dennie (nr.13) die goed vrijliep. Alleen lukte het nog niet om een doelpunt te scoren.

De tegenstanders wisten direct na een verdedigingsrebound door te stoten en scoorden hun eerste bal. Daarna duurde het 6 minuten voordat BVF de eerste punten pakte. De U10 had toen wel echt de smaak te pakken en ging de rust in met een ruime voorsprong. De eindzege werd beklonken met de stand 42 – 13. Rik (nr. 6) scoorde 16 punten, Arian (nr. 10) 14, Lars (nr. 15) 6, Ramin (nr.9) 4 en Bart (nr. 12) scoorden er 2. Dit was niet gelukt zonder het goede spel van Anthony (nr.11), Vinay (nr. 14), Daan (nr.8) en Aïscha (nr. 5), want basketballen doe je natuurlijk samen!