Alles over Hendrik Ido Ambacht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Verdachte Dordtenaar aangehouden in Volgerlanden na verkeerd bezorgde drugs'
27sep 2018

Verdachte Dordtenaar aangehouden in Volgerlanden na verkeerd bezorgde drugs

HENDRIK-IDO-AMBACHT / DORDRECHT - Op woensdag 26 september 2018, omstreeks 00.20 uur, kregen agenten een melding in de wijk Volgerlanden in Hendrik-Ido-Ambacht. Daar had de melder een ponypack met wit poeder op de deurmat aangetroffen, welke niet van of voor hem was.

Een ponypack is een klein gevouwen envelopje waar doorgaans verdovende middelen in zitten.

Agenten zijn ter plaatse gegaan en troffen de ponypack aan.
De melder had een auto horen aankomen en vervolgens geklepper gehoord van de brievenbus. Hij was gaan kijken en trof de ponypack op de deurmat. Helaas wist de melder niet van wie deze ponypack was of wie deze bezorgd had.
De agenten hebben de ponypack inbeslaggenomen en zijn verder gegaan met hun dienst.

Enige tijd later kregen de agenten wederom een melding in de wijk Volgerlanden in Hendrik-Ido-Ambacht. Daar had een melder een vreemde man gezien bij een woning waarvan hij wist dat die daar niet thuis hoorde. De vreemde man had in een tuin gestaan en was vervolgens weer weggelopen. De melder kon een goed signalement doorgeven en had sterk het vermoeden dat dit de zelfde man was die eerder een poneypack in een brievenbus had gedaan.

Een motoragent reed nog in de wijk en was direct ter plaatse gegaan. Hij zag een voertuig rijden en gaf de bestuurder een stopteken. Tijdens de staandehouding voldeed de bestuurder aan het opgegeven signalement.
Na onderzoek te hebben gedaan trof onze motoragent 10 ponypack’s aan bij deze man. Hierop is deze 32-jarige Dordtenaar aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex in Dordrecht.

De ponypack’s zijn inbeslaggenomen en worden onderzocht door de Forensische Opsporing, om daadwerkelijk vast te stellen dat er in de ponypacks verdovende middelen zitten. Tevens lag in het voertuig een mes. Ook deze is inbeslaggenomen.Deel dit bericht met je vrienden!