Alles over Hendrik Ido Ambacht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'A16 richting Breda nog uren helemaal dicht'
29mrt

A16 richting Breda nog uren helemaal dicht

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De A16 richting Breda is donderdagochtend helemaal dicht door een ongeluk met een betonwagen. De politie waarschuwt dat het "echt nog lang gaat duren voordat de weg weer opengaat".

Het verkeer naar het zuiden van het land moet bij Ridderkerk-Noord omrijden via de A15, A29, A59 en A17. Rijkswaterstaat schat in dat de weg nog zeker vier uur dichtblijft.

De berging is volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat lastig, omdat de wagen onder een viaduct ligt. Ook lekt er olie en beton weg dat moet worden opgeruimd.

Het ongeluk gebeurde ter hoogte van Hendrik-Ido-Ambacht toen de bestuurder van de wagen door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijtraakte. Hij is niet gewond geraakt.

Even voor elven is begonnen met de berging van de betonwagen. Daarvoor is volgens Rijkswaterstaat een telekraan ter plaatse gekomen. Ook zijn er anti-kijkschermen geplaatst, om een kijkersfilein de andere rijrichting te voorkomen.

Trailer
Ook in de richting van Rotterdam ging het mis. De rechtertunnelbuis van de Drechttunnel was dicht vanwege een losgeschoten trailer. De weg ging rond 10:25 uur weer open.

Bron: RTV Rijnmond.

Update:
De A16 naar Breda blijft nog tot 16:00 uur dicht, omdat Rijkswaterstaat grote moeite heeft om de gekantelde betonwagen op de weg bij Hendrik-Ido-Ambacht te bergen.

Rijkswaterstaat verwachtte eerder dat de weg rond 14:30 uur weer open zou gaan, maar dat gaat niet lukken, zegt een woordvoerder tegen RTV Rijnmond. De wagen ligt onder een viaduct en kan daardoor lastig worden weggehaald.

Het verkeer naar het zuiden van het land moet bij Ridderkerk-Noord omrijden via de A15, A29, A59 en A17.

Het ongeluk gebeurde rond 09:30 uur ter hoogte van Hendrik-Ido-Ambacht, toen de bestuurder van de wagen door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijtraakte. Hij is niet gewond geraakt.

Bron: RTV Rijnmond.

Update:
Na het ongeluk met een betonwagen op de A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht moet het asfalt worden gerepareerd. Dat gebeurt vanaf donderdagavond 20:00 uur en duurt waarschijnlijk de hele nacht.

Rijkswaterstaat zegt dat om 20:00 uur twee van de zes rijbanen richting Breda worden afgesloten. Vanaf 23:00 uur gaan vier rijbanen op slot om aan de slag te gaan met het wegdek.

"Als het goed is dan is alles vrijdagochtend weer in orde", laat een woordvoerder van Rijkswaterstaat aan RTV Rijnmond weten.

De A16 was urenlang afgesloten nadat een betonwagen was gekanteld. Het asfalt moet onder handen worden genomen omdat er olie en cement op terecht zijn gekomen.

Bron: RTV Rijnmond.Deel dit bericht met je vrienden!