maandag 24 januari 2022

Alles over Ambacht

21
mei

Zo voorkom je een aanrijding in het verkeer

Een ongeluk helemaal voorkomen? Dat kan eigenlijk niet, tenzij je altijd binnen blijft en nooit de weg op gaat. Maar veilig deelnemen aan het verkeer, dat kan natuurlijk wel. Deze tips helpen je om een ongeluk te voorkomen. Daarmee bescherm je jezelf én je portemonnee, want een ongeluk kan ook een dure grap zijn. Als bijvoorbeeld alleen wa verzekerd bent, of aansprakelijk wordt gesteld voor schade van inzittenden.

1. Hou je gewoon aan de regels

Ja, net zo voorspelbaar als de tip dat je altijd je auto verzekeren moet, maar belangrijk is deze wel. De verkeersregels zijn nu eenmaal bedacht om het verkeer zo veilig mogelijk te maken. En dat werkt alleen als iedereen zich eraan houdt. Altijd en overal, dus ga ook niet te hard rijden als het ‘s avonds lekker rustig op de weg is.

2. Leer goed vooruitkijken

Ook dat heb je tijdens je rijlessen al honderd keer gehoord. Maar veel mensen vergeten dit toch zodra ze het roze papiertje hebben. Zonde, want het is enorm belangrijk om goed overzicht in het verkeer te hebben. Als je vooruit kunt kijken, word je minder snel verrast door het gedrag van andere weggebruikers en kun je beter reageren.

3. Laat je niet opjagen

Ook van andere weggebruikers kun je knap zenuwachtig worden. Bumperklevers, mensen die met hun lichten knipperen omdat ze er langs willen, toeteraars die vinden dat je niet snel genoeg oversteekt. Erg vervelend, maar neem hierdoor geen beslissingen die je anders zelf niet zou nemen. Daarmee doe je ondoordachte dingen en vergroot je de kans op een ongeluk.

4. Rij rustig bij slecht weer

Kun je niet goed zien door de mist? Regent het plotseling erg hard en voel je je niet niet prettig op de weg? Rij dan gewoon wat rustiger of zet je auto even aan de kant. Wel op een veilige parkeerplek natuurlijk. Maar het is heel veilig en verstandig om even te wachten tot de situatie weer wat rustiger is.

5. Controleer je auto regelmatig

Niets zo vervelend als de ruitenwisservloeistof die op is wanneer je een smerige autoruit hebt. Of de lampen die het in het donker ineens niet blijken te doen. Controleer daarom regelmatig je auto. Ook de functies die je niet zo vaak gebruikt, maar soms wel nodig kunt hebben.

Deel dit bericht met je vrienden!