maandag 24 januari 2022

Alles over Ambacht

24
jun

Wat als mijn klanten niet betalen?

Of je nu ZZP’er bent, of je een aantal werknemers onder je hebt, als ondernemer heb je altijd kosten. Of dit nu gaat om het opsparen van je pensioen, of het uitbetalen van je werknemers. Als een of meerdere klanten dan weigeren te betalen, kan dat erg frustrerend en stressvol zijn. In dit artikel geeft incassobureau RechtNet Advocaten je advies over hoe je ervoor kunt zorgen dat toch je factuur betalen.

Check de betalingstermijn

Het klinkt misschien als een inkoppertje, maar het gebeurd regelmatig dat de betalingstermijn toch niet klopt. Wanneer u aan consumenten verkoopt, mag u de betalingstermijn namelijk zelf bepalen, maar als u aan bedrijven en overheden levert, gelden er wettelijke betalingstermijnen.

Bel met je klant

Het is altijd verstandig om de klant eerst eventjes te bellen. Zo kun je deze even persoonlijk vragen waarom de factuur nog niet betaald is en waar het probleem zit. Vaak doet een goed gesprek wonderen en wordt de factuur dan alsnog binnen relatief korte tijd voldaan.

Stuur een betalingsherinnering

Heeft je klant nog steeds niet betaald? Dan is het tijd om de eerste formele stap te nemen. De betalingsherinnering is een vriendelijke herinnering voor de klant dat er nog een factuur open staat. Je kunt deze enkele dagen nadat de betalingstermijn is verlopen versturen. Hierbij meld je dat je de wettelijke rente in rekening zal brengen als je klant nog steeds niet wilt betalen.

Stuur een aanmaning

Nog steeds geen geld? Dan kun je nog een aanmaning sturen. Dit is een formele en vriendelijke, doch dwingende, brief waarin je je klant vraagt te betalen. In deze brief verwijs je naar de levering, de factuur, eventuele telefoongesprekken en de betalingsherinnering. Je stelt in de brief nog eens een betalingstermijn van 14 dagen en maakt een melding van incassokosten en juridische stappen als de betaling uitblijft. Verstuur de brief per mail en eventueel ook nog per post. Doe dit aangetekend en vraag om een ontvangstbevestiging. Zo ben je juridisch gedekt.

Schakel een incassobureau in

Als het niet lukt om een klant te laten betalen, kun je een incasso advocaat in Breda inschakelen. Deze advocaat begint, net als jij, met het sturen van een brief. Deze brief komt echter van een advocaat en vaak is dat al genoeg voor veel mensen om overstag te gaan en toch te betalen. Verder kan een incasso advocaat ook nog andere stappen ondernemen.

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!