woensdag 26 januari 2022

Alles over Ambacht

14
mei

Vier tips om je slaapkamer weer als nieuw te laten lijken

De ideale plek waar je ontspant na een lange dag is natuurlijk de slaapkamer. Is je slaapkamer toe aan een opknapbeurt? Laat deze dan weer als nieuw lijken met een aantal handige tips. Met deze vier tips zorg je ervoor dat je heerlijk slaapt in je vernieuwde slaapkamer.

Ga voor meer ruimte
Een slaapkamer hoort –als je optimale rust wilt- niet al te vol te staan. Maak dus meer ruimte door je slaapkamer slim in te delen. Onder het bed kun je bijvoorbeeld veel kwijt in organizers. Slaap je onder een schuin dak? Maak dan een opbergruimte onder het dak. Om meer ruimte te maken kan een dakkapel zijn prijs ook waard zijn. Een kunststof dakkapel geeft je slaapkamer bovendien in één klap meer ruimte en licht.

Kies de juiste kleuren
Je slaapkamer vernieuw je eenvoudig door deze opnieuw te verven. Kies hierbij voor lichte kleuren als je rust en ruimte wilt creëren. Zorg er bovendien voor dat je niet te veel kleuren door elkaar gebruikt (zowel op de muren als qua accessoires). Er ontstaat hierdoor namelijk een druk en vol geheel. Kies daarom voor één accentmuur, waarbij je een opvallende kleur gebruikt. Hierdoor creëer je de perfecte balans tussen levendigheid en rust.

Speel met details
Wanneer je je slaapkamer upgrade, zit het vooral in de details. Zo lijkt je slaapkamer weer als nieuw als je flink opruimt en schoonmaakt. Verwijder alle overbodige items en was de gordijnen eens goed uit. Daarnaast helpen accessoires om een nieuwe look te creëren. Koop bijvoorbeeld een ander hoofdbord voor je bed, een nieuw dekbedovertrek en zet wat planten in de kamer. Een spiegel laat de slaapkamer bovendien ruimer lijken.

Creëer rust
Hoe je van je slaapkamer echt een knusse en rustgevende plek maakt? Dat is door drukke printjes te vermijden en door niet al te veel meubels en accessoires in je slaapkamer te plaatsen. Tot slot is de juiste verlichting in de slaapkamer erg belangrijk. Kies het liefst voor licht dat je kunt dimmen en bedient vanuit bed. Met deze tips maak je je slaapkamer weer als nieuw, waardoor je weer heerlijk slaapt.

Deel dit bericht met je vrienden!