dinsdag 25 januari 2022

Alles over Ambacht

14
mei

Subsidie voor scootmobiel: voor wie en hoe krijg je het?

Senioren blijven de laatste jaren steeds langer ‘thuis’ wonen. Dit wordt door de overheid gemotiveerd, maar mensen vinden het tegenwoordig ook fijner om in een vertrouwde omgeving te blijven. Veel senioren kunnen ook prima voor zichzelf zorgen. Toch wordt het fysiek allemaal iets minder en kan het voorkomen dat je niet meer zo goed ter been bent. Dan komt een scootmobiel handig van pas. Zo kun je eenvoudig toch zelfstandig van A naar B gaan in de omgeving van Hendrik Ido Ambacht.

Scootmobiel
Met een scootmobiel kun je eenvoudig korte tot middellange afstanden afleggen. De meeste scootmobiels hebben een radius van rond de 50 kilometer. Als je in de omgeving van Hendrik Ido Ambacht woont, dan kun je met een scootmobiel dus aardig veel plekken bezoeken. Een scootmobiel is echter niet goedkoop. Gelukkig kun je mogelijk in aanmerking komen voor een scootmobiel die (deels) gesubsidieerd wordt.

Wanneer kom je in aanmerking?
Maar wanneer kom je precies in aanmerking voor een scootmobiel? En hoe vraag je subsidie aan? Je komt in aanmerking als je in Nederland ingeschreven staat en fysiek beperkt bent door een medische oorzaak. Bij de gemeente kun je dan subsidie aanvragen voor de aanschaf van een scootmobiel.

Waar kun je een scootmobiel kopen?
In het dorp zelf zit geen scootmobielwinkel, maar zoals bij veel andere dingen kun je een scootmobiel ook kopen bij een scootmobiel webshop. Fast Furious scooters is een winkel waar je online kunt bestellen, maar je kunt ook fysiek langsgaan. En dat is wel zo fijn bij het kopen van een scootmobiel. Zo kun je verschillende modellen proberen en kijken welke scootmobiel het best bij je past. Fast Furious scooters heeft een vestiging in Rijswijk op ongeveer een half uur rijden vanaf Hendrik Ido Ambacht en een vestiging in Veen op zo’n 40 minuten rijden van Hendrik Ido Ambacht.

Deel dit bericht met je vrienden!