maandag 24 januari 2022

Alles over Ambacht

14
mei

Promoot je bedrijf op afstand

In tijden van crisis moeten ondernemers creatief zijn. Waar je als ondernemer normaal wellicht spontane aanloop hebt van vaste klanten, zien veel bedrijven bedrijven in diverse sectoren nu een teruggang in hun omzet. Mensen nemen steeds meer in acht dat contact even vermeden moet worden en blijven vaker thuis. Hoe kan je nu als lokale ondernemer toch zorgen voor extra verkoop?

Het aanboren van nieuwe klanten begint bij zichtbaarheid. Het is belangrijk in beeld te komen bij jouw doelgroep. Als ondernemer in de regio Hendrik-Ido-Ambacht kan je ook op lokaal niveau leuke acties opzetten om nieuwe klanten te bereiken. Dit is niet alleen goed voor je zichtbaarheid maar levert vaak ook verrassende contacten en nieuwe inzichten op! In dit artikel zetten we een aantal ideëen op een rijtje om via lokale promotie meer omzet te genereren.

Lokale zoekmachine marketing
Veel mensen oriënteren zich op Google als ze op zoek zijn naar een product op dienst. Het is dus handig om online aanwezig te zijn. Zo kan je via Google My Business een bedrijfsprofiel aanmaken, zodat je zichtbaar bent in lokale zoekopdrachten en in Google Maps. Ook adverteren op zoektermen gerelateerd aan jouw producten is goed mogelijk op lokaal niveau. Dit kan bijvoorbeeld in een straal van een aantal kilometer rondom jouw vestigingslocatie.

Social media
Netwerken als Facebook, Instagram of LinkedIn zijn erg geschikt om in contact te komen met jouw doelgroep. Ook als mensen niet specifiek op zoek zijn naar een dienst, kan je op basis van doelgroep selecties adverteren en jouw product vertonen aan een relevant publiek. Met een actief sociaal profiel en een netwerk aan volgers heb je ook zonder adverteren al een aardig bereik. Zeker op lokaal niveau is het opbouwen van een netwerk aan volgers vaak relatief eenvoudig.

Flyeren
Een beetje old school, maar nog steeds effectief: flyeren! Als lokale ondernemer kan je jouw producten of promoties onder de aandacht brengen via het huis aan huis verspreiden van folders of flyers. Bij 123drukken kan je op een gemakkelijke manier online jouw flyers laten maken. Ook als je als organisatie net gestart bent is dit een goede methode om onder de aandacht te komen. Wellicht levert flyeren niet direct resultaat op, maar het is essentieel dat jouw doelgroep weet dat je bestaat!

Adverteren
Over ´oude´ methoden gesproken: adverteren in lokale media blijft effectief. Van lokale krant tot speurders in een gratis regiokrantje, zichtbaarheid is gegarandeerd. Zeker in deze tijd, want mensen lezen veel meer nieuws dan normaal. Wil je meten wat het resultaat is? Test dan met een specifieke kortingscode, dan zie je snel genoeg of deze gebruikt wordt. Een andere manier om zichtbaarheid te creëren is het plaatsen van banners in digitale lokale media, zoals Ambacht.net. Op die manier weet je vrij zeker dat de bezoekers uit de regio komen en vergroot je de naamsbekendheid van jouw bedrijf.

Deel dit bericht met je vrienden!