woensdag 26 januari 2022

Alles over Ambacht

14
mei

Leuke woonideeën voor dit voorjaar

Het voorjaar is de ideale tijd om je huis opnieuw in te richten. Je begint met een grote voorjaarsschoonmaak, waarna je alle ruimte hebt om met je interieur te spelen. Ook dit voorjaar zijn er weer een aantal leuke trends die je kunnen inspireren.

Gebruik frisse kleuren
De lente staat bekend als het meest kleurrijke seizoen. Dat komt door alle frisse kleuren die je buiten ziet: zacht roze, vrolijk geel of subtiel blauw. Laat je inspireren door dit kleurenpalet en geef je woning echte lentekleuren. Ga voor accessoires met pasteltinten of geef je muren een nieuwe accentkleur. Wil je echt een statement maken? Laat dan je trap schilderen in een gedurfde kleur. Vraag wel bij meerdere schilders een offerte aan, zodat je de meest voordelige prijs krijgt.

Haal groen in huis
Een mooie collectie aan bloemen en planten is eigenlijk onmisbaar in je interieur. Planten zorgen namelijk voor levendigheid, maar hebben ook een ontzettend rustige uitstraling. Ga naar buiten en pluk je eigen veldboeket of kies een paar mooie kamerplanten uit. Verwerk deze planten op meerdere manieren in je interieur. Combineer hangplanten met kleine vetplantjes, plaats een grote plantenpot op de vloer en decoreer je boekenkast met cactussen. Een kleine tip: kies voor planten die een extra zuiverende werking hebben. Zo zorg je voor een optimale luchtkwaliteit.

Ga voor een persoonlijke touch
Je huis is natuurlijk een ontzettend persoonlijke plek. Dat mag gerust gezien worden, dus wees niet bang om hier en daar een gepersonaliseerde decoratie op te hangen. Denk aan een galerijmuur met foto's van je gezin. Ben je creatief ingesteld? Creëer dan je eigen kunst om aan de muur te hangen. Ook collages van kindertekeningen, concertkaartjes en foto's zijn ideaal wanneer je jouw woning persoonlijker wilt maken. Heb je spullen met een grote sentimentele waarde? Transformeer ze dan in een kunstwerk door ze in een shadowbox te plaatsen.

Gebruik natuurlijke materialen
De lente staat in het teken van de natuur. Het is dus nooit verkeerd om wat natuurlijke elementen in je interieur te verwerken. Denk bijvoorbeeld aan een bijzettafeltje van onbewerkt hout of aan een hip rieten mandje. Ook houten fotolijstjes, wollen dekentjes en stenen accessoires passen bij deze trend. Kies er wel voor om de kleuren licht te houden. Zo creëer je het frisse en fleurige gevoel van de lente gewoon binnenshuis.

Deel dit bericht met je vrienden!