woensdag 26 januari 2022

Alles over Ambacht

14
mei

Laat je slaapkamer tot leven komen

Is je slaapkamer druk, rommelig of onpersoonlijk? Laat je slaapkamer dan tot leven komen met de volgende vier tips. Een fijne slaapplek bevordert namelijk je nachtrust, waardoor je lichaam en geest weer helemaal tot rust kunnen komen.

Maak je eigen plekje
De slaapkamer hoort je eigen plekje te zijn. Een kamer waarin je je veilig en geborgen voelt en volledig tot rust komt. Zorg er daarom voor dat de slaapkamer een plek wordt waar je je terug kan trekken, en een plek is die niet te vol staat met andere spullen. Is je huis eigenlijk te klein om zo’n plek te creëren? Plaats dan een kunststof dakkapel. Bekijk wat de kosten van een dakkapel zijn en overweeg of het voor jou de investering waard is.

Plaats voldoende groen
Planten brengen letterlijk leven in je slaapkamer. Daarnaast reinigt het groen in je kamer de lucht en bevordert het de nachtrust. Voorbeelden van planten voor de slaapkamer zijn lavendel, jasmijn en aloë vera. Let er wel op dat je slaapkamer niet te vol komt te staan. Bedenk goed waar je de planten wilt plaatsen, om zo de perfecte indeling te creëren.

Feng Shui
Feng Shui helpt om je slaapkamer in harmonie te brengen. Zo is de positie van je bed erg belangrijk. Plaats je bed niet recht tegenover de deur en niet tegen de muur aan. Vermijd daarnaast een televisie of andere elektrische apparatuur in de slaapkamer en zorg dat de kamer opgeruimd is. Plaats niet te veel spullen bij het hoofdeinde of op de nachtkastjes. Dit werkt namelijk allemaal afleidend en zal je nachtrust niet bevorderen.

Make-over
Tot slot laat je je slaapkamer tot leven komen door deze een (kleine) make-over te geven. Verschuif de meubels eens volgens de Feng Shui tips en verwijder alle overbodige accessoires. Ook een nieuwe en frisse kleur op de muur doet wonderen. Kies hierbij het liefst voor rustgevende en lichte kleuren zoals blauw, wit of beige. Zorg tot slot voor goede verduisterende gordijnen, lichten die je kunt dimmen en een comfortabel bed om je slaapkamer klaar te maken voor heerlijke nachten.

Deel dit bericht met je vrienden!