woensdag 26 januari 2022

Alles over Ambacht

14
mei

Ga met deze tips goed het voorjaar in

Ben jij ook zo dol op de lente? Gebruik de volgende tips dan als inspiratie, en zorg ervoor dat jij extra fris en fruitig het voorjaar tegemoet gaat.

Kies voor groen
Duurzaam leven is hip. Maak je huis daarom groen door zonnepanelen te plaatsen, LED-lampen te gebruiken en zo veel mogelijk te recyclen. Bovendien is 2020 het jaar om voor natuurlijke alternatieven te kiezen. Ga bijvoorbeeld voor een natuurlijke zonwering. Dit kan door een grote boom in je tuin te plaatsen om schaduw te creëren, of door een leilinde te plaatsen die als zonneschermen je beschermen tegen de zon. Pak deze klusjes nu alvast aan, dan geniet je voordat het warm wordt van extra koelte en schaduw in en rond het huis.

Voorjaarsschoonmaak
Het voorjaar luid je in met een voorjaarsschoonmaak. Naast dat dit een echte traditie is, is de voorjaarsschoonmaak ook goed voor je gezondheid. Zo voel je je sneller ontspannen in een schoon huis en slaap je beter, omdat er minder stof in je woning ronddwarrelt. Pak de voorjaarsschoonmaak dus grondig aan, en vergeet vooral ook niet om op te ruimen.

Geef je huis een make-over
De leukste manier om de lente in huis te halen is door je huis een make-over te geven. Berg alle warme dekentjes dus op en verf de muren in een frisse kleur. Koop daarnaast wat nieuwe planten en haal seizoensgebonden accessoires in huis. Bovendien zijn het verplaatsen van meubels en vervangen en schilderijen een hele simpele manier om je huis een make-over geven.

De tuin opknappen
Wil je deze lente en zomer zoveel mogelijk tijd buiten doorbrengen? Begin dan nu met het opknappen van de tuin. Verwijder onkruid, maak je terras grondig schoon en bekijk welke planten alvast gesnoeid kunnen worden. Pak bovendien je gezon op tijd aan, zodat je zeker weet dat je van een groen gazon geniet zodra het echt mooi weer wordt. Zet tot slot een bezoekje aan het tuincentrum op de agenda. Nieuwe sierpotten, bloemen, planten en andere accessoires zorgen er ongetwijfeld voor dat je goed het voorjaar in gaat.

Deel dit bericht met je vrienden!