woensdag 26 januari 2022

Alles over Ambacht

14
mei

De kracht van reclame

We hebben het niet altijd door, maar onbewust worden onze keuzes vaak beïnvloed door reclames. Dit gebeurt voor het grootste gedeelte, of zelfs helemaal, buiten ons bewustzijn. We krijgen dagelijks zoveel soorten prikkels en keuzes te verwerken dat we het niet allemaal op een rationale manier kunnen verwerken. We handelen daarom naar automatische processen zoals gevoel en gewoontes, waardoor ons gedrag of koopgedrag aan wordt gestuurd. Speel hier handig op in, en laat bijvoorbeeld flyers drukken.

Ons onderbewustzijn
Reclame kan effectief worden gebruikt als techniek om mensen producten of diensten te laten kopen. Denk maar eens aan reclames voor de supermarkt, scheermesjes, kleding of vakanties – overal wordt er reclame voor gemaakt. Reclames leiden vaak de aandacht af van bepaalde elementen, waardoor na herhaling van de reclame het merk of de dienst in onze hersenen wordt geprogrammeerd. Met goede reclame kunnen onze keuzes dus behoorlijk beïnvloed worden, al heb je het zelf helemaal niet door. Door bijvoorbeeld met humor in te spelen op het brein van de consument, wordt gebruik gemaakt van een afleidingstechniek. Deze techniek zorgt ervoor dat de boodschap van de reclame onbewust direct in ons brein terecht komt, waardoor we de producten aan gaat schaffen zonder er daadwerkelijk goed over na te denken.

Flyer voor reclame
Als bedrijf kun je de consument met flyers net even dat onbewuste extra setje geven. Ineens is de flyer daar: we kijken er misschien maar heel even naar, maar de boodschap van de flyer is vrijwel altijd direct duidelijk. Daarom is het een ideaal middel om in te zetten voor het maken van reclame. Ieder bedrijf, iedere verkoper en iedere vereniging kan flyers maken om consumenten of publiek op een eenvoudige maar zeer efficiënte manier te bereiken. Of je nou klanten wilt informeren over een grote sale, een concert wilt promoten, of consumenten of bezoekers gewoon kennis wilt laten nemen van het bestaan van jouw bedrijf – een flyer kan werkelijk altijd ingezet worden.

Deel dit bericht met je vrienden!