dinsdag 25 januari 2022

Alles over Ambacht

14
mei

De beste manieren om de temperatuur in je woning te regelen

Niets is zo belangrijk als de juiste temperatuur in je woning. De airco of verwarming flink aanzetten is hiervoor een oplossing, maar helaas minder goed voor het klimaat en je portemonnee. Daarom vind je hieronder de drie beste én energiezuinige manieren om de temperatuur in je woning te regelen.

Zonwering
De beste manier om de temperatuur op warme zomerdagen te regelen, is met behulp van zonwering. Door middel van zonneschermen blijft het binnenshuis namelijk tot wel 7 graden koeler. Zonwering is bovendien een goedkoop en milieuvriendelijk alternatief voor een airco of ventilator. Je koopt zonwering voor buiten of voor binnenshuis, en je hebt hierbij de keuze uit verschillende soorten. Kies bijvoorbeeld voor een knikarmscherm als je ook schaduw op je terras wilt creëren of voor rolluiken als je meteen voor extra isolatie wilt zorgen.

Isolatie
Door middel van goede isolatie blijft het in de zomer koel en in de winter warm in huis. Zorg dus voor goede isolatie van de ramen, deuren en het dak. Zo zijn dubbel glas en de eerder genoemde rolluiken de perfecte manier om je ramen te isoleren. Qua dak kunnen nieuwe dakpannen een flink verschil maken. Loop daarnaast alle gaten en kieren nog eens nog na. Je isoleert kiertjes met met een isolerend materiaal en je voorkomt tocht met tochtstrips. Als laatste is het verstandig om in de winter alleen de kamers te verwarmen waar je verblijft Zo blijft de temperatuur aangenaam, zonder veel te hoeven stoken.

Slim verkoeling zoeken of verwarmen
Tot slot zijn er een hele hoop slimme trucjes waarmee je de temperatuur in huis regelt. Houd in de zomer bijvoorbeeld alle ramen, deuren en gordijnen gesloten. Alleen vroeg in de ochtend en laat in de avond zet je alles tegen elkaar open. In de winter is het verstandig om de thermostaat ’s nachts of als je niet thuis bent laag te zetten, maar niet uit te draaien. Als je deze helemaal uitdraait, duurt het namelijk extra lang om je huis weer warm te stoken. Stook je huis echter niet al te warm. Dit is kostbaar en slecht voor het milieu. Trek liever een extra trui aan of ga lekker onder een dekentje liggen.

Deel dit bericht met je vrienden!