dinsdag 13 april 2021

Alles over Ambacht

Bron foto: Vattenfall

Woningen Ambacht boeken grote energielabel-verbetering

5 maart 2021

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Bij 43,4 procent van de woningen in Zuid-Holland is het definitieve energielabel gunstiger dan het in 2015 vastgestelde voorlopige energielabel. Bij bijna 1 op de 4 woningen is zelfs minstens twee labelniveaus vooruitgang geboekt. Gemiddeld verbeterde het Zuid-Hollandse energielabel van D naar C. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Vattenfall, op basis van RVO en EP-online data.

Meest voorkomende verbetering van label C naar B

Vattenfall maakte voor ruim 1 miljoen Zuid-Hollandse huizen een vergelijking van het voorlopige en later definitieve energielabel. De meeste Zuid-Hollandse woningen verbeterden van label C naar B (65.117 keer), maar ook een ophoging van E naar D (64.465 keer) en van E naar C (54.505 keer) werd werd vaak geregistreerd. Gemiddeld verbeterde het energielabel in Zuid-Holland van D naar C.

Lansingerland meest energiezuinig

In de gemeente Lansingerland zijn momenteel de meest energiezuinige woningen te vinden van Zuid-Holland. Ook in Pijnacker-Nootdorp, Barendrecht, Albrandswaard en Hendrik-Ido-ambacht zijn huizen relatief duurzaam. Dit zijn de enige gemeenten binnen de provinciegrenzen met gemiddeld definitief energielabel B

Op provinciaal niveau blijken huizen in Leidschendam-Voorburg en Schiedam juist het minst energiezuinig. In deze gemeenten scoren woningen gemiddeld gezien niet hoger dan energielabel D. Meer informatie over energielabels per gemeente is te lezen op https://www.vattenfall.nl/kennis/energielabel-woning/onderzoek 

Verbetering energielabel noodzakelijk

Om de doelen van het Klimaatakkoord van 2019 te halen, moeten in 2030 1,5 miljoen woningen verduurzaamd zijn. Daarbij hoort dan ook een verbetering van het energielabel.

Cindy Kroon, directeur Klanten bij Vattenfall Nederland: “Vattenfall investeert fors in nieuwe groene energieproductie voor onze klanten, maar ook door klanten thuis en op het werk te helpen met energiebesparing en verduurzaming. Allemaal stappen die nodig zijn om het energielabel van woningen en panden te kunnen verbeteren. Gelukkig laat ons onderzoek zien dat we in Nederland op de goede weg zijn, maar er is nog een weg te gaan. Wij onderzoeken daarom nu de mogelijkheid om later dit jaar energieadvies aan huis te kunnen aanbieden, waarbij de benodigde maatregelen in kaart worden gebracht en desgewenst een energielabel kan worden afgegeven.”

Lees meer over:

energielabel verbetering
Deel dit bericht met je vrienden!