maandag 24 januari 2022

Alles over Ambacht

Week tegen eenzaamheid: Hip helpt

7 oktober 2020

DRECHTSTEDEN - Deze week is het de jaarlijkse week tegen eenzaamheid. Om eenzaamheid aan te pakken is HipHelpt opgericht. Dit vrijwilligersinitiatief brengt mensen in contact met vrijwilligers uit de buurt die graag belangeloos iets voor hun medemens willen betekenen.

In december 2019 organiseerde HipHelpt de #metaandacht-actie in samenwerking met de lokale kerken. Een Indische dame van 83 jaar meldde zich aan en vond het fijn als iemand haar eenmalig zou bezoeken. In februari 2020 was er een match met Nelly uit Zwijndrecht. Enthousiast vertelt ze over haar match. "De Indische dame wilde graag naar Intratuin, dus we maakten een afspraak voor de week erna. Mijn idee was om eerst even kennis te maken en de week erna het tuincentrum te bezoeken. Maar toen ik bij de dame aankwam, stond ze al kant en klaar met haar jas aan. Ze dacht namelijk dat we die dag al naar Intratuin gingen om daar koffie te drinken.

Mierzoete chocolademelk
Onmiddelijk wijzigde ik mijn plan; ik heb snel mijn auto gehaald en hop, naar het tuincentrum. Mevrouw wilde graag bloembollen kopen en werkelijk alles vond ze prachtig. Ik werd er een beetje zenuwachtig van, want ik wist niet hoeveel geld ze te besteden had, evenmin of ze zelf in staat was om die bollen te poten...” Nelly vertelt dat mevrouw haar na het bezoekje aan de Intratuin uitnodigt om nog wat te drinken. "Mevrouw gaf mij geen koffie, maar mierzoete chocolademelk. Ze keek me blij verwachtend aan en ik kon niet anders doen dan alsof ik het heerlijk vond. Daar heb ik later echt spijt van gehad, want ze bood het me steeds weer aan!
Met de bloembollen is het trouwens goed gekomen, ze heeft ze in etappes geplant.”

"Niemand kan iedereen helpen, maar iedereen kan iemand helpen"
Nelly vond een eenmalig bezoekje een beetje karig, dus ze komt nog steeds en ze geniet hier enorm van! "Het bezoekwerk geeft me veel voldoening. Wel moet ik nog altijd zeggen dat ik liever koffie wil dan chocolademelk". In de wintermaanden is het gevoel van eenzaamheid vaak extra aanwezig. Door één bezoek met wat gezelligheid en aandacht kan jij het lichtpuntje voor iemand zijn in deze donkere dagen. Durf jij een stap te zetten en in de komende periode iemand te bezoeken? HipHelpt brengt je graag in contact met iemand in je buurt die wel wat aandacht kan gebruiken. Aanmelden kan hier, onder het motto: ‘Niemand kan iedereen helpen, maar iedereen kan iemand helpen’

Bron: Hip helpt

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!