zondag 16 mei 2021

Alles over Ambacht

Archiefbeeld Louwert

Wedstrijdbad De Louwert is open vanaf 20 april

17 april 2021 (door Jan-Willem Schneider)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Vanaf dinsdag 20 april gaat het buitenbad van Zwembad De Louwert open. Bezoekers kunnen slechts gebruikmaken van het wedstrijdbad om baantjes te trekken. Na een online reservering kunnen bezoekers een uur zwemmen voor een tarief van €5,40. 

Het zwembad zou eerst op 12 april open gaan, maar dat ging niet door wegens een lekkende leiding. Dat was niet de eerste keer, want vorig jaar kampte De Louwert ook met scheuren in de leiding. Toen kon slechts een deel van het zwembad gebruikt worden. Daar was de gemeente niet blij mee, want ze had juist flink geïnvesteerd in De Louwert. Zo is het peuterbad vernieuwd, evenals het binnenbad en zijn enkele bestaande buitenbaden deels gerenoveerd.

"Zoveel mogelijk plezier van vernieuwd zwembad"
Omdat de vernieuwde Louwert veel geld gekost heeft, wil de gemeente het zwembad eerder openen dan 1 mei, het begin van het seizoen. "Zo kunnen inwoners zoveel mogelijk profiteren van het zwembad", reageert een woordvoerder. Dat profijt is ook de wens van de Ambachtse politiek. Zo hoopt coalitiepartij Gemeente Belangen al lang op vervroegde opening. "We zijn blij om te zien dat er druk gewerkt wordt in ons buitenbad om de vervroegde opening voor te bereiden", zegt de partij op haar website

Zie ook:

Lees meer over:

prijs Zwembad de Louwert open
Deel dit bericht met je vrienden!