zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Warm welkom voor bewoners Banckertplein

28 mei 2020

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Lekker thuiskomen op het Banckertplein. Zangeres Julia Schutten trad op woensdag 27 mei op voor de bewoners van het Banckertplein. Het balkonconcert voor de bewoners werd georganiseerd door woningcorporatie Rhiant ter ere van de vernieuwde entrees en de nieuwe buurtkamer van het Banckertplein.

Vanaf de parkeerplaats zong Julia samen met haar gitarist Dominggus Pfaff de bewoners toe. Bewoners keken vanaf het balkon of de galerij naar het optreden. Directeur Carlo Oostindie:” We zijn ontzettend blij dat we in deze lastige tijd, nog zoiets moois hebben kunnen realiseren. In het afgelopen jaar is hard gewerkt aan de nieuwe look van het Banckertplein en we zijn zeer tevreden dat het zo mooi is geworden en hopen dat we het samen ook netjes kunnen houden. Nu de entrees en de buurtkamer gerealiseerd zijn, zijn de werkzaamheden aan de complexen afgerond. Dit wilden we graag samen met de bewoners feestelijk vieren, maar door het coronavirus was dit helaas niet mogelijk. Op deze manier, met het balkonconcert, kunnen we het toch nog vieren.”Nieuwe look
Rhiant wilde graag samen met de bewoners de appartementencomplexen weer opfrissen en de entrees van het Banckertplein een nieuwe look geven. Samen met de bewoners heeft Rhiant afgelopen jaar het nieuwe uiterlijk van de entrees uitgekozen.

In juni vorig jaar is Rhiant samen met haar onderhoudspartner Constructif gestart met de werkzaamheden. Nu, ongeveer een jaar later, heeft het Banckertplein een nieuw uiterlijk met nieuwe liften, opgefriste trappenhuizen, videofoons, scootmobielstallingen, een buurtkamer en een nieuwe entree met nieuwe postbussen.

Buurtkamer
Aan de even zijde van het Banckertplein is een buurtkamer aan het complex toegevoegd. Directeur Carlo Oostindie: “We vinden het mooi dat we dit voor onze bewoners konden realiseren. We hopen dat bewoners, wanneer dit weer mogelijk is, bij elkaar kunnen komen en leuke activiteiten organiseren in de buurtkamer.”Nog niet helemaal klaar
Hoewel de werkzaamheden aan de entrees en trappenhuizen afgerond zijn, is Rhiant nog niet helemaal klaar met het Banckertplein. Ook de buitenruimtes die direct gesitueerd zijn aan de binnenzijde van het appartementencomplex worden dit jaar aangepakt. Hoe dit eruit gaat zien?
Dat weet Rhiant nog niet. Zij zullen hier weer samen met de bewoners naar kijken.

Lees meer over:

bewoners banckertplein
Deel dit bericht met je vrienden!