zaterdag 26 september 2020

Alles over Ambacht

Vijf aanhoudingen bij drugsonderzoek op de Perengaarde

19 juni 2020

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Een 32, 44 en een 49 jarige Zwijndrechtenaar en een 35 jarige en 52 jarige Ambachter zijn op vrijdag 12 juni 2020 aangehouden bij een drugsactie rondom een woning aan de Perengaarde in Hendrik-Ido-Ambacht.

Signalen van drugsdealen:
Eerder ontvingen de wijkagenten via diverse Meld Misdaad Anoniem meldingen signalen van drugsdealen vanuit een woning aan de Perengaarde. In samenwerking met de afdeling Veel Voorkomende Criminaliteit (VVC) en collega’s van ons basisteam Drechtsteden-Buiten werd er een onderzoek gestart. Uit het onderzoek bleek dat er een behoorlijke aanloop van klanten op de woning was.

Actiedag politie:
Op 12 juni 2020 werd er actiedag georganiseerd. Hierbij werden vier klanten op heterdaad aangehouden, nadat zij de woning na hun aankoop hadden verlaten. Direct daarna werd de 52 jarige Ambachter, hoofdbewoner van het pand, aangehouden en werd er onderzoek in de woning verricht. Tijdens de doorzoeking werden er 48 ponypacks met cocaïne en circa 2000 euro cash aangetroffen. Ook werd er een nepvuurwapen, verstopt in een printer, gevonden.

Gevaar van verdovende middelenhandel:
Verdovende middelenhandel is een groot gevaar voor de maatschappij en tast in grote mate de veiligheid en de volksgezondheid van burgers aan. Bovendien levert de handel van drugs een verloedering van de buurt op. Handel vanuit panden of in de openbare ruimte leveren een slechte uitstraling voor de buurt op. Drugshandel gaat vaak gepaard met andere criminele activiteiten, zoals geweld. Dit zorgt voor onrust voor omwonenden en tast in ernstige mate het veiligheidsgevoel aan.

Bestuurlijke Rapportage:
Naar aanleiding van het aantreffen van de drugs in de woning gaat de politie een bestuurlijke rapportage aan de gemeente opmaken.

(Ivm het onderzoek werd dit bericht later gepubliceerd)

Lees meer over:

drugs aanhoudingen perengaarde
Deel dit bericht met je vrienden!