donderdag 3 december 2020

Alles over Ambacht

Versoepeling gedeeltelijke lockdown: heropstart cultureel leven, maar nu zonder Zwarte Piet

19 november 2020 (door Jan-Willem Schneider)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Nu de gedeeltelijke lockdown iets versoepeld is, start de Ambachtse culturele sector weer op. Zo gaat "Den Brommert" opnieuw open, evenals het Cascade met zijn inpandige bibliotheek. Terwijl de bibliotheek gesloten was, zijn alle kinderboeken met Zwarte Piet verwijderd. VOB-koepeldirecteur Anton Kok spreekt van een "logische stap die past bij de tijdsgeest".

De bibliotheek is open na een tijdelijke sluiting van twee weken. Dit betekent dat je weer boeken kunt lenen en sommige activiteiten weer doorgaan. Toch is alles nog lang niet als vanouds, want de bibliotheek heeft enkele aanvullende coronamaatregelen getroffen. "Door de maatregelen zal jouw bezoek aan de bibliotheek er nét iets anders uitzien dan je gewend bent", zegt de bibliotheek. De nieuwe maatregelen bestaan onder meer uit een registratie- en mondmaskerplicht en een maximaal verblijf van twee uur. 

Weer naar theater in december
De versoepeling van de lockdown biedt Cultureel Centrum Cascade ook meer mogelijkheden. Vanaf december zal het centrum in de theaterzalen opnieuw wat activiteiten opstarten. "We hebben mooie plannen voor cabaret, films, muziekvoorstellingen en ook voor de kerstvakantie staat er genoeg gezelligheid op stapel. Uiteraard moeten we nog wel goed kijken naar wat haalbaar is met maximaal 30 theatergasten, ook omdat café BOVEN. nog gesloten is", verduidelijkt het Cascade. 

Opnieuw vergaderen in Cascade
Naast theaterzalen heeft het Cascade nog vergaderzalen die het centrum vandaag heropent. "Vanaf 19 november mogen we weer groepen ontvangen van hoogstens dertig personen Het is ook mogelijk om een online/hybride bijeenkomst vanuit Cascade te organiseren. Omdat we nog geen horeca kunnen aanbieden, mag je zelf eten en drinken meenemen", zegt het Cascade. De sporthallen die de stichting beheert, mogen ook opnieuw gebruikt worden. "In de sportzalen van De Ridderhallen en De Sophiahallen mag er weer met vier personen samen worden gesport (exclusief instructeur/trainer), als dat kan met een onderlinge afstand van anderhalve meter. Voor jongeren tot en met 17 jaar geldt de afstandsregel niet. Per zaal maximaal 30 personen."

Heropening "Den Brommert"
De versoepeling is ook gunstig voor het Historisch Genootschap dat zijn pand, "Den Brommert", mag heropenen. "Ons gebouw is vanaf vrijdag 20 november weer open. Momenteel hebben we exposities over burgemeester Spoor, de geschiedenis van Den Brommert en over de vlasverwerking. Ons cadeauwinkeltje hebben we ook heropend; je kunt het bezoeken op woensdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag, telkens van 13.30 tot 17.00 uur", vertelt Arie Verhoeven, bestuurslid van het Historisch Genootschap. 

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!