maandag 24 januari 2022

Alles over Ambacht

Oefenen met een automatisch externe defibrillator (AED)

AED's op station Zwijndrecht in de loop van 2021

20 oktober 2020 (door Jan-Willem Schneider)

ZWIJNDRECHT - In de loop van 2021 gaan NS en Prorail twee automatische externe defibrillators (AED's) monteren in station Zwijndrecht. Met een AED kan elke burgerhulpverlener zo snel mogelijk reanimeren na een hartstilstand. Hoe sneller een hulpverlener is, hoe groter de kans dat de patiënt het voorval overleeft. 

Omdat snelheid van levensbelang is, zal er zowel binnen als buiten de OV-poortjes een AED hangen die 24/7 kan worden ingezet. Met de maatregel willen Prorail en NS bijdragen aan een landelijk dekkend AED-netwerk. Hiermee gaan beide instellingen in het spoor van de Hartstichting die elke vijfhonderd meter een AED wil zien. "Het is van levensbelang dat in elke buurt een AED hangt, want hoe sneller je het hulpmiddel kunt inzetten, hoe groter de overlevingskans", verklaart de Hartstichting. 

Planning
ProRail en NS zijn vandaag het aanbestedingstraject gestart voor de levering van de AED’s en zijn begonnen om de gewenste locaties op de stations te bepalen. Naar verwachting start het plaatsen van de nieuwe AED’s begin 2021. Op station Dordrecht zal het apparaat worden vernieuwd en komt er één extra exemplaar buiten de poortjes. 

 

 

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!