Sunday 19 September 2021

Alles over Ambacht

Vaccinatiebus tegen corona in Hendrik-Ido-Ambacht

9 september 2021

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De vaccinatiebus van GGD Zuid-Holland Zuid komt naar Hendrik-Ido-Ambacht. Op maandag 13, dinsdag 14 en woensdag 15 september staat de vaccinatiebus ter hoogte van de Ridderhal geparkeerd.

Inwoners uit Hendrik-Ido-Ambacht kunnen dichtbij huis, gratis en zonder afspraak hun eerste vaccinatie krijgen. De prikbus maakt onderdeel uit van het 'wijkgericht vaccineren' in de regio Zuid-Holland Zuid.

Vaccinatiebus
De prikbus is bedoeld voor inwoners van 12 jaar of ouder die nog geen eerste prik tegen corona hebben gehad. Van maandag 13 september tot en met woensdag 15 september kunnen inwoners tussen 12.00 en 20.00 uur zonder afspraak terecht in de mobiele vaccinatiebus. Deze staat geparkeerd op de Hoge Kade 60, ter hoogte van de Ridderhal. In de bus wordt gevaccineerd met vaccins van Jansen en Pfizer.

Informatie over vaccineren en eerste prik
Inwoners kunnen in de bus informatie krijgen over de vaccinatie tegen corona van voorlichters van de GGD. Zij kunnen eveneens hun eerste prik halen. Voor de tweede vaccinatie maken zij een afspraak op een ‘vaste’ locatie. Hiermee worden ze ter plekke geholpen door medewerkers van de GGD.

ID en mondkapje meenemen
Iedereen die een prik wil, moet een legitimatiebewijs laten zien en een mondkapje meenemen. Ook kinderen moeten een legitimatiebewijs laten zien.

Hoge vaccinatiegraad volwassenen 

Recente cijfers van het RIVM laten zien dat in Hendrik-Ido-Ambacht 80 procent van de volwassenen één prik gehad heeft. 70 procent is volledig gevaccineerd.

Van de twaalf- tot zeventienjarigen is in Hendrik-Ido-Ambacht 48 procent deels gevaccineerd en 35 procent volledig.

Van alle twaalf-plussers ligt de vaccinatiegraad daarmee op 77 procent voor één prik en 66 procent op twee prikken.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!