woensdag 8 december 2021

Alles over Ambacht

Succesvolle startbijeenkomst duurzaam ondernemen op bedrijventerrein Antoniapolder

4 oktober 2021 (door de redactie)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Tijdens de netwerkbijeenkomst Duurzaam Ondernemen woensdagmiddag 29 september was de 'Tourpresentatie van de Ronde van Zuid-Holland Zuid' voor bedrijventerrein Antoniapolder in Hendrik-Ido-Ambacht. De boodschap van gemeente Hendrik-Ido-Ambacht, Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ) en Vereniging van Ambachtse Ondernemers (VAO) is duidelijk: duurzaamheid is iets waar je als ondernemer niet meer omheen kunt. “Duurzaamheid gaat net zo vanzelfsprekend worden als ICT nu is in bedrijven,” aldus wethouder economie André Flach. "Ga samen aan de slag, nietsdoen is geen optie meer", is de oproep van wethouder duurzaamheid Ralph Lafleur.

Koplopers
Lokale koplopers, Bolidt, VMB Automation en Albeka Kantoor & Bedrijfsinrichting deelden via een film hun ervaringen met duurzaam ondernemen en laten zien welke ambities zij nog hebben. Zij willen andere ondernemers inspireren met hun verhaal

Bekijk hier de film: www.youtube.com/watch?v=yUXdp2391kY.

Energiescans
Onder de aanwezige ondernemers zijn vier energiescans uitgereikt, ter waarde van 1000 euro. Ondernemingen Autoservice Matthijs van Driel, Peekstok Machining & Construction, Morgana en STILL GmbH gaan de uitdaging aan om de volgende koplopers te worden.

Aanvalsplan
Bedrijventerrein Antoniapolder nog voor 2035 energieneutraal maken, dat is het streven. OZHZ presenteerde naast informatie over bestaande wet- en regelgeving ook een concreet aanvalsplan om te versnellen met duurzaam ondernemen. Oplossingen als zonnepanelen kunnen de duurzaamheidsscore al flink verbeteren. Ook het vergroenen van de omgeving door bijvoorbeeld groene daken werd genoemd.

Zie ook:

Lees meer over:

antoniapolder
Deel dit bericht met je vrienden!