donderdag 27 januari 2022

Alles over Ambacht

Een nu lege theaterzaal

Verzwaarde lockdown leidt tot tijdelijke sluiting Den Brommert, Cascade en De Louwert

5 november 2020 (door Jan-Willem Schneider)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De tijdelijke verzwaring van de lockdown treft nagenoeg het hele culturele leven in ons dorp. Zo sluit Cultureel Centrum Cascade alle theaterzalen, evenals de inpandige bibliotheek. Het Historisch Genootschap gaat ook over tot sluiting van het eigen pand, beter bekend als Den Brommert. Het gaat telkens om tijdelijke sluitingen. 

In Den Brommert organiseert het Historisch Genootschap verschillende tentoonstellingen en beheert het een winkeltje dat nu ook sluit. "In verband met de aangescherpte corona-maatregelen is ons gebouw tijdelijk gesloten, dit geldt ook voor het winkeltje. We willen opnieuw open gaan, zodra de maatregelen het weer toelaten. Uiteraard hopen we dat we snel ons pand kunnen heropenen. Voor inlichtingen kunt u mij bellen op het nummer 06-22130438", vertelt Arie Verhoeven, bestuurslid bij het Historisch Genootschap. 

Sluiting bibliotheek
Niet alleen Den Brommert is tijdelijk gesloten, maar ook voorzieningen in het Cascade, zoals de bibliotheek en de theaterzalen. "In de bibliotheek staat de gezondheid van onze bezoekers en collega’s altijd op de eerste plek. Daarom blijven alle bibliotheekvestigingen, servicepunten en afhaalpunten gesloten van 5 t/m 18 november. Het is dan niet mogelijk om boeken terug te brengen, maar we brengen geen boetes in rekening", verduidelijkt de bibliotheek.

Sluiting zalen Cascade en De Louwert
De theaterzalen in het Cascade blijven ook dicht; alle voorstellingen zijn voorlopig geannuleerd of verplaatst. Voor meer informatie kun je het beste een e-mail sturen naar: info@stichting-cascade. Evenals de theaterzalen is zwembad De Louwert de komende twee weken volledig gesloten. Dat betekent ook dat alle zwemlessen opgeschort worden.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!