vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

Regionale schaakcompetitie begonnen met stevige winst Sliedrecht 1 op Dordrecht 1

8 oktober 2021 (door de redactie)

DRECHTSTEDEN - De regionale schaakkompetitie is weer begonnen met minder wedstrijden dan in het verleden.

Een topper was gelijk Dordrecht 1 (regionaal) dat met 2,5 tegen 5.5 verloor van Sliedrecht 1 (regionaal).  Dat was in de eerste klas, want geen regionaal team komt nog dit seizoen uit in de hoogste regionale klasse.

Op papier had het duel Sliedrecht-Dordrecht rond de 4-4 kunnen uitkomen, maar de twee topborden van Sliedrecht (Peter vd Bergh en Tobias Dekker\0 pakten de volle winst. Johan van de Griend debuteerde op bord 5 met de derde winstpartij voor Sliedrecht.

Alle andere partijen eindigden in een gelijk spel, zodat duidelijk werd dat van de Dordtenaren niemand het volle punt pakte.

Willige Dame 1
De Willige Dame 1 uit Dordrecht  had de competitieleider gevraagd om een klasse lager (de tweede klasse dus) te kunnen worden ingedeeld. Het achttal begon met  de verre uitwedstrijd tegen de Pionier 2 in Hellevoetssluis en boekte een verdienstelijke zege.

Pascal 1 (Papendrecht) en Ambacht 1 komen volgende week in de tweede klasse in actie.

Daarnaast maken Sliedrecht en Dordrecht gebruik van de mogelijkheden om ook op zaterdagen te spelen onder de vlag van de landelijke schaakbond. Dordrecht 1 is begonnen in de tweede klasse met een gelijk spel (4-4). Sliedrecht 1 en 2 komen in de derde klasse uit.

Dordrecht 2 moet gaan proberen vanuit de vijfde klasse weer omhoog te gaan kijken na de degradatie uit de vierde klasse. In het verleden was er een promotie regeling vanuit de regionale competitie naar de landelijke competitie. Deze verbinding is losgemaakt, mede omdat in sommige delen van het land een streek gebonden competitie in de avonduren niet meer lukt.

De regionale externe competitie kan via de website van het distrikt (RSB) op de voet worden gevolgd. Ook de landelijke schaakbond heeft een uitgebreide site met uitslagen en standen.

Deel dit bericht met je vrienden!