woensdag 23 september 2020

Alles over Ambacht

Realistisch Ambacht blij met onverwachtse steun tegen energietransitie

8 juni 2020 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Realistisch Ambacht is blij met de onverwachtse steun tegen de energietransitie vanuit de regio en lokaal. De energietransitie is een onderdeel van de klimaatplannen die vanuit alle lagen van de overheid over ons uitgestort worden. Een belangrijk punt daarin is het van het gas afhalen van bestaande bebouwing vóór 2050.

Het tweede hoofdpunt uit het programma van Realistisch Ambacht luidt:

Realistische energietransitie
•    Bestaande bebouwing moet gewoon aan het gas aangesloten blijven!
•    Wij willen de inwoners niet verplichten tot investeringen van tienduizenden euros)
•    Eventueel mogen nieuw te bouwen wijken van het gas af (dan weet je als koper tenslotte waar je aan begint en welke risico’s je neemt)

Tot onze verheuging kregen we op 28 mei, bij een vergadering over de Regionale Energie Strategie, als antwoord op onze vragen over betaalbaarheid van de plannen dat ook de regionale programmaleiding er eindelijk van overtuigd is dat dit gewoonweg voor veel mensen niet betaalbaar is. De regio zal deze conclusie ook mededelen richting de rijksoverheid.
Wij ervaren dit als een enorme stap voorwaarts na lang protesteren en discussiëren en zijn blij dat wij mede verantwoordelijk zijn geweest voor het draaien van de opinie.

Steun vanuit de regio dus

Ook lokaal zien we nu steun ontstaan voor onze standpunten op dit onderwerp. Zo heeft EVA in de lokale media vorige week een pagina gewijd aan hun gewijzigde standpunt m.b.t. de energietransitie. Ook EVA is nu tégen de maatregelen om bestaande bebouwing van het gas af te halen. Hoewel EVA tot op heden bij ieder voorstel over deze energietransitie met alle andere partijen vóór heeft gestemd, hebben wij nu het volste vertrouwen dat zij, net als Realistisch Ambacht, voortaan ook tégen deze plannen zullen stemmen.

Wij hopen echt van harte dat ook de grotere partijen in Ambacht nu zelfstandig over dit onderwerp gaan nadenken en zich aan onze zijde scharen, om te voorkomen dat onze inwoners straks opgezadeld gaan worden met zeer hoge uitgaven.

 

Deel dit bericht met je vrienden!