zondag 16 januari 2022

Alles over Ambacht

PostNL plaats brievenbus niet terug

7 december 2020

HENDRIK-IDO-AMBACHT - In antwoord op de brief van Ary Cramer van de fractie Echt Voor Ambacht n.a.v. het verwijderen van de brievenbus aan de Graaf Willemlaan 87 kreeg hij van POSTNL het volgende antwoord.

"Wij begrijpen dat het vervelend is als er verder gelopen moet worden naar een brievenbus, maar in Nederland wordt steeds minder post verstuurd en meer pakketten. Daarom plaatsen wij steeds meer Pakket- en briefautomaten.

Bij het verwijderen van brievenbussen houden wij rekening met de afstandseisen voor brievenbussen die de Postwet ons voorschrijft gecombineerd met het gebruik van de brievenbus. Ook houden we, hoewel geen eis, rekening met zorginstellingen die geregistreerd staan op de officiële Zorgkaart Nederland. De Postwet geeft aan dat de maximale afstand van bewoner tot een brievenbus 1000 meter hemelsbreed moet zijn (voor een woongebied met minder dan 5000 inwoners is de maximale afstand tot een brievenbus 2500 meter hemelsbreed). Wij voldoen hier ruim aan de Postwet en de wijk van de reclamant staat helaas niet vermeld op de Zorgkaart, dus daar kunnen wij geen beleid op maken. Wij hopen op begrip hiervoor. Wij hebben ervoor gekozen om de brievenbus aan de Graaf Willemlaan te verwijderen, zodat de brievenbus aan de Gerard Alewijnstraat 18 kon blijven staan. Deze brievenbus staat nabij zorginstelling De Blije Borgh.

Het klopt inderdaad dat wij de brief met het folderpakket hebben verstuurd. Bedankt voor uw melding. Wij gaan kijken hoe we de informatievoorziening kunnen verbeteren."

 

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!